Elevii din Republica Moldova nu vor mai avea voie cu telefoane în timpul orelor de curs. Care este situaţia în România

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 08:59
Elevii din Republica Moldova nu vor mai avea voie cu telefoane în timpul orelor de curs. Care este situaţia în România
Elevii din Republica Moldova, interzis cu telefoanele la şcoală. Sursa foto: realitatea.net

Elevii din Republica Moldova nu vor mai avea voie cu telefoanele în timpul orelor de curs. Autorităţile de la Chişinău spun că era nevoie de o astfel de hotărâre, întrucât copiii sunt distraşi de la ore de telefoanele mobile.

Elevii din Republica Moldova nu mai au voie cu telefoanele în timpul orelor de curs

Elevii din Republica Moldova nu vor mai avea voie să intre cu telefoanele în timul orelor de curs, începând cu 20 septembrie. Autorităţile de la Chişinău spun că era nevoie de o astfel de hotărâre, întrucât copiii sunt distraşi de la ore de telefoanele mobile.

Elevii din Republica Moldova nu vor mai intra la ore cu telefonul mobil. Elevii vor avea voie să vină cu telefoanele la şcoală, dar aparatele mobile vor fi lăsate în locuri de depozitare special amenajate.

Elevii sunt distraşi de telefoanele mobile în timpul orelor

Interzicerea telefoanelor în timpul orelor de curs a fost luată după ce s-a constatat că elevii stau mai mult cu capul sub bancă urmărindu-şi telefoanele.

În plus, profesorii au spus că telefoanele sunt folosite ca mijloace facile de copiat. Astfel, guvernul de la Chişinău a luat decizia de a interzice intrarea elevilor la orele de curs cu telefoanele mobile.

Va fi necesar ca şcolile să se pregătească pentru asta. Pare simplu, dar trebuie să ai unde depozita acest telefon.

Noi considerăm că prezenţa telefonului în timpul lecţiilor cumva afectează disciplina şi atenţia copilului”, a spus premierul Ion Chicu într-o emisiune TV.

Nici în România elevii nu au voie cu telefoanele în timpul orelor

Şi în România este interzisă utilizarea telefonului mobil în timpul orelor de curs, al examenelor, precum şi al concursurilor. Prin excepţie, folosirea telefonului în timpul orelor de curs, este permisă doar cu acordul profesorului, în scop de urgenţă sau în procesul educativ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×