Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea a rămas fără avocat în dosarul finanțării campaniei electorale! Drept pentru care Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 24 martie, dosarul în care aceasta este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.
De remarcat că Udrea s-a prezentat fără avocat în sala de judecată. Aceasta a anunţat că a fost reziliat contractul cu apărătorul său, Alexandru Chiciu, cu doar o zi în urmă.
„După o relaţie de cinci ani (…) – Rugămintea e să îmi acordaţi termen”, a spus Udrea la proces, moment în care a solicitat amânarea dosarului pentru a-şi angaja alt avocat.
Nu a fost chiar atât de simplu! Judecătoarea de caz, Claudia Jderu şi-a cerut scuze martorilor chemaţi pentru audieri la proces. Mai mult de atât, aceasta i-a reproşat Elenei Udrea întreaga situaţie creată.
„Apare aproape ca un abuz de drept în faza aceasta a procesului. (…) Domnul avocat cunoaşte că rezilierea, cu o zi înainte, poate fi un abuz de drept.
Este adevărat că şi protestul magistraţilor a dus la amânarea cauzei, dar avem martori de audiat şi unul dintre ei vine a treia oară. Având în vedere lipsa de asistenţă juridică – termen 24 martie. Ne cerem scuze martorilor. Rugămintea e pentru martori să se mai prezinte o dată, pe 24 martie”, a spus magistratul.
Vă readucem aminte că în iulie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.
Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).
Fostul ministru al turismului a primit o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul „Gala Bute”, însă pedeapsa a fost anulată, după ce Curtea Constituţională a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanţa supremă.