Elena Ceaușescu, imagini interzise la o expoziție. Cum a fost pictată soția lui Nicolae Ceaușescu

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
23/04/2019, 13:18
Elena Ceaușescu, imagini interzise la o expoziție. Cum a fost pictată soția lui Nicolae Ceaușescu GALERIE FOTO
Elena Ceaușescu, imagini interzise la o expoziție

Elena Ceaușescu a fost întotdeauna o femeie geloasă pe tot ce mișca în preajma soțului ei, un defect cu care a rămas în urma tinereții ei ”aventuroase”. În afara căsătoriei cu Nicolae Ceaușescu, Elena a avut și alți iubiți.

Elena Ceaușescu, imagini interzise la o expoziție de pictură

Cu doi dintre aceștia a trăit poveștile de iubire înainte de a deveni soție de dictator, în timp ce alții au ocupat doar locurile de amanți în viața ei. Desigur, toate acestea erau subiecte tabu chiar și pentru reprezentanții fostei securități, devenind publice tocmai după Revoluție.

Pe lista amanților s-au aflat tatăl naistului Gheorghe Zamfir, medicul Schechter, fizicianul Ioan Ursu și generalul Atanasie Stăculescu. Drept urmare, pornind de la iubirile scurte trăite intens ale Elenei Ceaușescu, autoarea Marilena Murariu a adus în ochii lunii o altă Lenuță.

Elena Ceaușescu, imagini interzise la o expoziție. Cum a fost pictată soția lui Nicolae Ceaușescu
Cum a fost pictată soția lui Nicolae Ceaușescu

Scopul expoziției este de a divulga decadența clasei politice

Aceasta a construit o expoziție, care vizează personaje notorii ale politicii românești contemporane, cu scopul de a divulga corupția și decadența clasei conducătoare actuale. Expoziția este însoțită de o publicație color bilingvă, în 32 de pagini, care conține texte de Marian Constantin și Vlad Morariu, plus imagini ale lucrătorilor expuse, ce va fi deschisă în perioada 11-24 mai. În cadrul ei, poate fi regăsită o Elena Ceaușescu deloc fermă și stabilă din punct de vedere emoțional, ci una care și-a dorit să trăiască liber, în pofida timpurilor.

Despre prima iubire a soției dictatorului comunist se știe că a fost tatăl naistului Gheorghe Zamfir, un tânăr pe care l-a cunoscut în satul natal, la Petrești. Relația dintre ei a fost de scurtă durată, dat fiind că bărbatul a plecat la Capitală, acolo unde s-a angajat chelner. Elena a venit după el, însă fostul iubit nu a mai dorit-o.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×