Ediţie specială la TVR 1! “Un salt uriaş pentru omenire – Aselenizarea”

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
19/07/2019, 12:33
Ediţie specială la TVR 1! “Un salt uriaş pentru omenire – Aselenizarea” GALERIE FOTO
50 de ani se împlinesc de la primul pas făcut de om pe lună. Sursa foto - facebook
TVR 1 propune o Ediție Specială în prima zi a weekendului. Astfel, sâmbătă, 20 iulie, în studioul Televiziunii Române vor fi prezente nume cunoscute din lumea ştiinţifică. Printre invitați se vor afla cosmonautul Dumitru Prunariu, publicistul Alexandru Mironov, astronomul Adrian Șonka şi Botond Istvándi, unul dintre organizatorii Expoziției Space Adventure.

Ediţie specială la TVR 1!

Toți aceștia vor răspunde întrebărilor moderatorului Mihai Constantin, pentru ediţia specială, “Un salt uriaş pentru omenire – Aselenizarea”. Întreaga dezbatere va fi dedicată împlinirii  a 50 de ani de la momentul în care echipajul american Apollo 11 păşea în premieră pe Lună. Trebuie specificat că oamenilor aflați în platou în timpul emisiunii li se va alătura, prin telefon, și Andrei Bacalu,  jurnalistul care a relatat aventura selenară pentru români.

“Aselenizarea reprezintă provocarea pe care temerarii generaţiei de atunci o aruncă celor de astăzi. Jurnalistic a însemnat un record absolut de audienţă, la care a contribuit şi Televiziunea Română. Ştiinţific a reprezentat finalul unei curse cu obstacole între Uniunea Sovietică şi Statele Unite ale Americii. Oare mai este Luna o provocare pentru Mileniul III, sau ne vom îndrepta direct către alte corpuri cereşti? Aflaţi răspunsul sâmbătă, de la ora 13.00, într-o ediţie specială a Televiziunii Române – “Un salt uriaş pentru omenire – Aselenizarea”, alături de câţiva invitaţi foarte speciali”, spune moderatorul Mihai Constantin despre emisiunea care va avea loc la TVR.
Ediţie specială la TVR 1! Platoul TVR
TVR programează o emisiune specială cu ocazia aselenizării. Sursa foto – facebook

“Un salt uriaş pentru omenire – Aselenizarea”

Dezbaterea dedicată momentului din 1969 va avea loc chiar în ziua în care se împlinesc cinci decenii de când Neil Armstrong, primul om care a păşit pe lună, rostea celebrele cuvinte “E un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”. Mai mult de atât, platoul în care se va realiza emisiunea va fi unul special. Acesta va fi decorat cu televizoare alb-negru, iar din emisiune nu vor lipsi imaginile de arhivă, în care este surprins celebrul moment al anului 1969.
Conform realizatorilor vom vedea şi imagini de la Expoziția Space Adventure, prin care reprezentanții NASA încearcă să promoveze importanța călătoriilor în spațiu şi care se află în premieră în România. Mihai Constantin, moderatorul emisiunii a fost de acord să împărtășească deja câteva dintre ideile care vor fi dezbătute. „Ce a însemnat Aselenizarea în istoria omenirii? În ce măsură a influenţat războiului rece? De unde am plecat şi unde am ajuns? Este omul singur în Univers?” reprezintă unele dintre întrebările la care se va căuta răspuns sâmbătă, 20 iulie, de la ora 13.00, la TVR 1.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×