Edilul din Focșani Cristian Misăilă, măsuri drastice luate ca urmare a epidemiei de coronavirus

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 16:43
Edilul din Focșani Cristian Misăilă, măsuri drastice luate ca urmare a epidemiei de coronavirus
Primarul din Focşani, închide oraşul la primul caz de coronavirus confirmat. Sursa foto: Facebook.com

Epidemia de coronavirus care a ajuns tot mai aproape de România i-a făcut pe unii primari să ia măsuri exagerate. Edilul din Focșani Cristian Misăilă a declarat că în momentul în care se va semnala primul caz de coronavirus în țara noastră va închide orașul pe care-l conduce.

Cristian Misăilă închide orașul Focșani dacă se confirmă coronavirus la noi

Până în momentul de față nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus pe teritoriul țării noastre, însă oamenii au intrat deja în panică. Unul dintre primarii din România a anunțat că va lua măsuri drastice și exagerate imediat cum se va confirma primul caz de coronavirus.

Primarul din Focșani Cristian Misăilă este hotărât să închidă orașul atunci când se va semnala primul pacient infectat cu virusul periculos chinezesc. De asemenea, edilul a mai precizat că nu este de acord ca suspecții de coronavirus să fie izolați în clădiri aflate aproape de școli.

Vrancea are deja două centrele de carantină pentru cetățeni

Autoritățile locale și județene din Vrancea au discutat îndelung despre locul unde să fie stabilite centrele de carantină și au ajuns în cele din urmă la o concluzie. Prin urmare, persoanele care au călătorit în zonele aflate în carantină în Italia urmează să fie izolare într-un apartament din Focșani.

Locuința care aparține Crucii Roșii din Focșani are o capacitate maximă de 10 locuri. Totodată, un al doilea centru de carantină se află la 75 de kilometri distanță de oraș, în tabăra Gălăciuc. Până la ora actuală 12 persoane din județul Vrancea sunt izolate la domiciliu după ce au călătorit în ultima perioadă în străinătate.

17 români sunt în carantină, în timp ce alți 1.000 sunt izolați în casă

Ministrul demis al Sănătății Victor Costache a anunţat că în momentul de față nu este niciun caz de coronavirus confirmat pe teritoriul ţării. În schimb, 17 cetăţeni români se află în carantină pe teritoriul țării noastre după ce au călătorit în zone afectate de coronavirus. Totodată, alţi 1. 000 de cetăţeni sunt izolaţi la domiciliu.

„Avem posibilitatea de 4000 de locuri de carantină la nivel național. O cifră confortabilă. În ceea ce privește locurile de spitalizare, avem 2500 de paturi din toate spitalele din România, iar 95 sunt paturi de terapie intensivă. 

Izolarea este pentru cei care vin din localitățile afectate de coronarivus, iar autoizolarea este pentru cei care vin din zone de risc”, a declarat ministrul Sănătății legat de epidemia de coronavirus.

Virusul periculos care a izbucnit în China în decembrie 2019 a fost depistat în două noi state europene după ce a luat amploare în Italia. Austria şi Croaţia sunt  țările unde la ora actuală au fost confirmate cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×