Ecaterina Andronescu schimbă legea! Vrea ca elevii din clasa întâi să poată fi lăsați repetenți

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
21/01/2019, 10:23
Ecaterina Andronescu schimbă legea! Vrea ca elevii din clasa întâi să poată fi lăsați repetenți GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu schimbă legea! Vrea ca elevii din clasa întâi să poată fi lăsați repetenți

Ecaterina Andronescu vrea ca și copiii de clasa întâi să poată fi lăsați repetenți. Ministrul Educației vrea să schimbe legea, care acum nu permite acest lucru. Specialiștii în educație sunt revoltați. Ministrul Ecaterina Andronescu spune că actuala lege, care spune că nu ai voie să lași repetenți copiii până la clasa a treia, este greșită.

„Din păcate, e o prevedere legală, până în clasa a treia copiii nu pot fi lăsaţi repetenţi. Cred că trebuie să revenim asupra acestui aspect pentru că, iată, unde suntem. Ajungem la clasa a opta şi constatăm că nu ştiu să scrie bine, să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de clasa a opta.”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu vrea să lase repetenți elevii în clasa întâi! Ce spun experții în educație!

Ecaterina Andronescu să îi lase repetenți și pe copiii de clasa întâi. Ministrul spune că în prezent legea nu permite acest lucru, dar ministerul dorește o schimbare a acestui aspect. „Cred că obiectivele trebuie stabilite prin lege şi în fişa postului. Acest obiectiv e o greşeală.”, a spus Ecaterina Andronescu. În prezent legea prevede clar că până la clasa a treia niciun copil nu poate fi lăsat repetent, indiferent de calificativele primite în clasa pregătitoare, clasa întâi și clasa a doua.

Ecaterina Andronescu vrea să lase repetenți și elevii în clasa întâi!

Supărată că în clasa a opta ajung copii care „nu ştiu să scrie bine, să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de clasa a opta”, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vrea ca aceștia să poată să fie lăsați repetenți și încearcă să modifice legea care acum interzice acest lucru. Experții sunt de altă părere. „Nu ai voie să laşi copiii repetenţi, e împotriva oricăror studii, nu e niciun impact. Sunt studii întregi care arată că lăsatul repetent nu îl motivează pe copil, nu îl aduce mai repede pe calea cea bună. Sub nicio formă nu îl poţi lăsa repetent. Soluţia ar fi responsabilizarea fiecărui învăţător şi obligaţia de a trata diferenţiat copiii.”, crede Oana Moraru, expert în educaţie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×