E oficial! Alocaţiile se măresc de la 1 aprilie 2019! Câţi bani se vor încasa

Silviu Ghering    Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
15/03/2019, 14:35
E oficial! Alocaţiile se măresc de la 1 aprilie 2019! Câţi bani se vor încasa GALERIE FOTO
De ce alocațiile copiilor nu se măresc?

Alocațiile se măresc de la 1 aprilie 2019! Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, Legea bugetului de stat și, până la sfârșitul acestei luni, Camera Deputaților este așteptată să voteze creșterea alocațiilor. Este doar o formalitate, având în vedere că Senatul a luat deja această decizie.

E oficial! Alocaţiile se măresc de la 1 aprilie 2019! Ce a decis Senatul

La începutul săptămânii, Senatul a decis în unanimitate creșterea alocațiilor din luna imediat următoarea adoptării bugetului de stat. Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap, potrivit deciziei Senatului României.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că a decis să promulge legea bugetului, pentru că nu mai avea altă cale de atac. „PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României! Degeaba încearcă PSD să găsească ţapi ispăşitori, când de fapt bugetul a fost întârziat excesiv doar pentru că Guvernul l-a aprobat şi l-a trimis Parlamentului pentru dezbateri cu o întârziere de 3 luni faţă de termenul prevăzut de lege”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a criticat Legea bugetului pe 2019
E oficial! Alocaţiile se măresc de la 1 aprilie 2019! Iohannis a promulgat Legea bugetului pe 2019

O gaură neagră pentru economie

În discursul său, șeful statului s-a referit și la creșterea alocațiilor. „Întotdeauna alţii, nu PSD, sunt de vină pentru starea educaţiei, pentru situaţia din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocaţiilor copiilor şi pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. Doamne fereşte, nu PSD, ca şi cum nu ar fi PSD la guvernare! În r. alitate, toată guvernarea PSD din ultimii 2 ani este o mare gaură neagră pentru economia românească şi pentru societatea românească. Sau, mai simplu spus, guvernarea PSD a eşuat!”, a spus șeful statului.

Președintele a cerut, recent, PSD să plece de la putere dacă nu este capabil să guverneze România. „Guvernarea PSD a eşuat, iar cei care vor plăti sunt cetăţenii. PSD a uitat că atunci când guvernezi o faci în primul rînd pentru ţară, nu pentru tine!”, a insistat Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×