După vortexul polar, România va fi lovită de un val de aer tropical! Vremea se schimbă din nou, 25 de grade diferenţă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 11:49
După vortexul polar, România va fi lovită de un val de aer tropical! Vremea se schimbă din nou, 25 de grade diferenţă
Un val de aer tropical va lovi țara noastră. Sursa foto: severeweather.eu

După vortexul polar care a adus temperaturi negative în cea mai mare parte a teritoriului, România va fi lovită de un val de aer tropical, avertizează specialiștii de la  Severe Weather Europe. Astfel, în acest weekend este anunțată vreme călduroasă, cu valori termice neobișnuit de ridicate pentru intervalul în care ne aflăm.

Valul de aer tropical aduce schimbări dramatice ale vremii

Mai concret, pe întreg teritoriul țării noastre sunt semnalate noi schimbări dramatice din punct de vedere meeorologic, mercurul din termometre urmând să indice valori cu până la 10 grade Celsius mai mari, în comparație cu cele ale normalului perioadei. Această situație favorizează, însă, apariția disconfortului termic, în condițiile în care vorbim despre o trecere bruscă de la vortexul polar care a adus ninsori, ploi și temperaturi scăzute.

Practic, potrivit Severe Weather, în acest sfârșit de săptămână, temperaturile se vor schimba cu până la 25 de grade Celsius. De luni, 4 noiembrie, valul de frig își va face, însă, din nou apariția, aducând ploi în majoritatea regiunilor țării și temperaturi negative. Totodată, pe arii restrânse, precipitațiile vor fi însoțite de intensificări ale vântului, care va sufla cu viteze de până la 45 km/h.

Ne așteaptă cea mai aspră iarnă din ultimii 30 de ani

în ceea ce privește sezonul rece care se apropie cu pași repezi, meteorologii avertizează că ne așteaptă una dintre cele mai aspre ierni din ultimii 30 de ani. Situația este valabilă pentru întreaga Europă, unde sunt semnalate valori termice cu mult sub limita de îngheț, nefiind exclus ca gerul năpraznic să persiste până în luna martie.

Un vortex polar tulburat este un capac care se învârte care s-a lovit de un obiect de mai multe ori… capacul încetinește și se împiedică și se poate rătăci de locația sa. Așa-numitele obiecte de care s-a lovit vortextul sunt vara călduroasă din regiunea arctică și toamna rece din Siberia. Tocmai de aceea, ar trebui să ne așteptăm la o iarnă aspră și în luna februarie – și poate chiar și la începutul lui martie”, a explicat Judah Cohen, director de prognoze sezoniere la compania de management al riscurilor de vreme Atmospheric and Environmental Researcher (AER).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×