DSP București a rămas fără fax și nu a primit informații despre un deces provocat de COVID-19

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 23:27
DSP București a rămas fără fax și nu a primit informații despre un deces provocat de COVID-19
Faxul s-a stricat la DSP București

Motivul incredibil pentru care DSP București nu a „trimis” o informație despre un deces de la Spitalul Universitar din București către Institutul Național de Sănătate: nu a mers faxul. O realitate a anului 2020 în instituțiile românești, dependente de tehnologia deceniilor trecute.

La DSP București s-a stricat faxul

Conform explicațiilor oficiale, DSP București s-a confruntat timp de mai multe zile cu această „deficiență tehnică”.

Deficiențe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”, este precizat într-o declarație oficială a Grupului de Comunicare Strategică.

Se pare că spitalul a urmat protocolul și a raportat decesul, însă faxul de la DSP nu funcționa. Cazul a fost raportat, totuși, în presă, fiind vorba despre o femeie de 84 de ani care a murit la Spitalul Universitar.

În urma informațiilor apărute în presă, Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat și a chestionat Spitalul Universitar de Urgență București și DSP București privitor la existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Decesul a fost înregistrat în 27 martie, însă informația nu a mai ajuns la „destinație” din cauza faxului defect.

Cazul a fost prezentat pentru prima dată de Libertatea, într-un articol denumit „Grupul de Înmormântare Strategică. Nici în București nu sunt raportați toți morții de COVID-19”.

În aceste condiții, încrederea în guvernanți scade în fiecare zi, conform sondajelor de opinie. Cristian Tudor Popescu a subliniat acest lucru într-o intervenție telefonică și s-a arătat îngrijorat de lipsa de măsuri luate de autorități până în prezent.

„Când se pierde încrederea în autorități, va fi haos!”, a avertizat CTP, la Digi 24. Specialiștii se așteaptă ca vârful epidemiei de coronavirus să lovească România de Paște, moment în care sistemul medical își va da seama cum poate gestiona cu adevărat situația.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×