Drob de miel sau drob de pui? Ce este bine să prepari pentru masa de Paște?

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
21/04/2019, 15:59
Drob de miel sau drob de pui? Ce este bine să prepari pentru masa de Paște? GALERIE FOTO
Drob de miel sau drob de pui? Va prezentam doua retete spectaculos de gustoase

Drob de miel sau drob de pui? Drobul este una dintre mâncărurile nelipsite de pe mesele românilor, de Paște. Acesta se prepară în mai multe feluri, dar principalele ingrediente sunt măruntaiele de miel. Fie că este făcut în aluat sau în prapurul mielului, drobul nu este foarte bine tolerat de mulți români, așa că există alternativa drobului de pui.

Drob de miel sau drob de pui? Ce legeți pentru masa de Paște?

Drobul de miel este cel tradițional românesc, dar cei care nu suportă mirosul de miel au și alternativa celui de pui, care este la fel de bun și nu aduce cu el probleme medicale la fel de dese precum cel făcut din carne de miel, care se știe că are mai multe toxine, care fac să ”cadă greu la stomac”. FANATIK vă prezintă două rețete delicioase de drob pe care le puteți face până pe data de 28 aprilie, când pică Paștele în 2019!

Reţeta de drob de miel a regretatului Radu Anton Roman

Ingrediente:

  • 1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina
  • 2 cepe
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 150 g unt
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)
  • 1 pahar de smantana
  • Verdeata (marar, patrunjel)
  • sare,
  • piper
  • 1 prapur de miel
Drob de miel sau drob de pui
Drob de miel sau drob de pui?

Mod de preparare al drobului de miel

Se spală prapurul, se lasă în apă rece. Se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt într-o apă clocotită. Se fierb în apă, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar după ce s-au răcit se toacă mărunt ceapa, și uscata și verde, usturoiul, verdeața. Ceapa uscată se pune în unt la prăjit.

Când s-a muiat și s-a străvezit puțin, se adaugă tocătura și se lasă pe foc încă 5 minute; apoi se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime și se răcește. Ouăle se bat cu sare și piper. Se amestecă toate, tocatura, ceapa rămasă, ouăle și smântana. Prapurul se scurge de apă, se întinde și se umple cu amestecul de mai sus.

Se unge cât mai bine cu unt o tavă adâncă de cozonac, se potrivește drobul în formă si se pune la cuptor, la foc foarte mic, până se rumenește bine.

O altă variantă ar fi turtirea drobului printr-o clisă făcută din 2 ouă și 2 linguri de făină și se pune la prăjit în grăsime încinsă, până se rumenește; se mai pune și în cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic.

Rețetă de drob din ficat de pui

Ingrediente:

● 700 grame de ficăţei de pui;
● 700 grame de ciuperci;
● 5 legături de ceapă verde;
● 5 oua;
● o legătură de mărar;
● o legătură de pătrunjel;
● 3 linguri de ulei;
● sare;
● piper.

Mod de preparare al drobului din ficat de pui

Ficăţeii se spală şi se fierb pentru 5 minute. Apoi, se scot din apă şi, eventual, se spală. Ciupercile se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. Acestea se călesc împreună în ulei. Ficăţeii se mărunţesc. Peste ei se adaugă ciupercile şi ceapa, ouăle, verdeaţa, sare şi piper. Toate aceste ingrediente se amestecă bine.

Într-o tavă pentru chec sau cozonac se pune hârtie de copt, apoi compoziţia. Tava se dă la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu. Apoi se scoate tava şi se unge drobul desupra cu un ou bătut bine cu puţină sare. Se mai lasă încă 10 minute şi drobul e gata.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×