Două magazine Carrefour din Bucureşti au fost închise! Anunţ oficial al ANPC

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
30/10/2019, 10:27
Două magazine Carrefour din Bucureşti au fost închise! Anunţ oficial al ANPC
ANPC a închis două magazine Carrefour din Capitală. Sursa foto: realitatea.net

Două magazine Carrefour din București au fost închise, ca urmare a controalelor efectuate recent de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului la 11 unități comerciale ale lanțului de supermarketuri. Aceștia au constatat o serie de abateri, printre care se numără comercializarea peștelui fără respectarea condițiilor de păstrare, produse calde expuse la temperaturi mai mici de 60 de grade, comercializarea de produse cu caracteristici necorespunzătoare, dar și produse fără dată de fabricație.

ANPC a închis două magazine Carrefour. Ce nereguli au fost depistate

Mai concret, în supermarketurile din Capitală a fost descoperită carne de mânzat expirată, pește depozitat incorect, dar și alimente păstrate la temperaturi mai mici decât limita impusă de lege. De asemenea, pe lângă depozitarea incorectă a peștelui, clienții erau induși în eroare cu privire la prospețimea acestuia, după cum anunță ANPC, într-un comunicat dat publicității recent.

În aceste condiții, inspectorii au luat decizia suspendării activității celor două magazine din Capitală pe o perioadă de până la șase luni, aplicând, totodată, amenzi drastice, în valoare totală de 301.000 de lei. Pe lângă unitățile din București, au fost efectuate verificări în Constanța, Brașov, Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca și Baia Mare.

1.423 kg de produse alimentare, retrase definitiv de la vânzare

Potrivit informațiilor oficiale, au fost retrase definitiv de la vânzare 1.423 kg de produse alimentare în valoare de 28.875 de lei, în vreme ce comercializarea altor 209 kg de produse în valoare totală de 3798 de lei a fost sistată temporar. De asemenea, inspectorii ANPC au solicitat remedierea deficienţelor şi începerea procedurilor de autorizare pentru maşinile de produs gheaţă.

Lipsa de informații, elemente de identificare sau data limită de consum depășită, produse din carne pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea, produse din zona gastro pentru care nu s-a putut stabili data preparării, practici comerciale înșelătoare, sunt alte nereguli constatate în urma controalelor la cele 14 magazine Carrefour din București și din țară.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×