Dosarul Revoluţiei, o nouă amânare la ÎCCJ. Următoarea dată de dezbatere este 27 martie 2020 – Update

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 13:52
Dosarul Revoluţiei, o nouă amânare la ÎCCJ. Următoarea dată de dezbatere este 27 martie 2020 – Update
Astăzi se judecă al doilea termen al Dosarului Revoluţiei. Surs foto: Hepta

Dosarul Revoluţiei a ajuns la al doilea termen, care va avea loc vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Instituţia a luat măsuri speciale ţinând cont de numărul mare de oameni citaţi în dosar.


Update, ora 13:53 Dosarul Revoluției se amână din nou, de data asta pentru 27 martie 2020. 30 dintre victime au încetat din viață de la termenul anterior, stabilit pe 29 noiembrie 2019.


Astăzi se judecă al doilea termen al Dosarului Revoluţiei

Cel de-al doilea termen de judecată al dosarului Revoluţiei se judecă, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din cauza numărului mare de persoane aşteptate să participe astăzi la proces, ICCJ a luat din nou măsuri speciale.

La cel de-al doilea termen în Dosarul Revoluţiei au fost citaţi mii de oameni. Ora la care va începe judecarea dosarului 1045/2019/a1, Dosarul Revoluţiei, va fi ora 9.00. ICCJ a montat multe bănci pentru numărul mare de martori citaţi în dosar, pentru o bună desfăşurare a procesului.

Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu, inculpaţi în Dosarul Revoluţiei

Primul termen de judecare al Dosarului Revoluţiei a avut loc pe 29 noiembrie 2019.

Atunci, au fost citaţi 5.000 de oameni, iar reprezentanţii ICCJ au făcut referire la spaţiul mic pentru derularea unui astfel de proces, cu un număr aşa mare de persoane citate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reaminteşte public numeroasele demersuri făcute de o lungă perioadă de timp în vederea asigurării unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii instanţei supreme.

Aceasta trebuie să fie pregătită din punct de vedere logistic inclusiv pentru administrarea unor dosare cu un număr foarte mare de participanţi la procedurile judiciare.

Dificultăţile de ordin material sunt de natură să creeze neplăceri pentru justiţiabili în desfăşurarea procedurilor judiciare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi afectează solemnitatea actului de justiţie”, a transmis ICCJ.

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu sunt inculpaţi în Dosarul Revoluţiei pentru infracţiuni împotriva umanităţii. La primul termen al Dosarului Revoluţiei, fostul preşedinte Ion Iliescu nu s-a prezentat la proces.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×