Dosarul „Polaris”. Instanţa a amânat din nou decizia în cazul lui Radu Mazăre

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 11:49
Dosarul „Polaris”. Instanţa a amânat din nou decizia în cazul lui Radu Mazăre GALERIE FOTO

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită iar procurorii au cerut la ultimul termen ca Mazăre să primească pedeapsa maximă, de 12 ani. Acum, pronunţarea în Dosarul „Polaris” a fost amânată pentru data de 8 martie 2019. Cazul este judecat la Inalta Curte de Casație și Justiție.

Acesta a fost trimis în judecată în decembrie 2015 pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, iar doi ani mai târziu a părăsit România şi a anunţat că cere azil politic în Madagascar.

Polaris, amânat pentru Ziua  Internațională a Femeii

Cazul ”Polaris”: Procurorii DNA au stabilit ca tarifele pentru colectarea și trasportul gunoiului la Constanta erau supraevaluate, iar datele privind cantitățile de deșeuri menajere erau umflate artificial. Pentru a putea face aceste inginerii, firma care strânge gunoiul, Polaris M Holding, controlată de fostul deputat Eduard Martin (PSD), ar fi dat mita enormă: aproape 7 milioane de euro. Șpaga ar fi fost mascataă prin contracte de publicitate fictive încheiate cu Soti Cable Neptun, televiziune înființată de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu si Sorin Strutinsky.

Polaris a câștigat, în 2008, licitația organizată de Primăria Constanța pentru asigurarea serviciului de salubritate al municipiului, contract încheiat pe 25 de ani, la un preț total de aproximativ 335 milioane de euro.

Vom reveni cu amânunte!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×