Dosarul familiei Iohannis, cel care viza modul de obţinere a două imobile din Sibiu, clasat de Parchetul General

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/02/2020, 18:34
Dosarul familiei Iohannis, cel care viza modul de obţinere a două imobile din Sibiu, clasat de Parchetul General
Carmen şi Klaus Iohannis au scăpat de dosarul penal al caselor. Sursa foto: stirilekanald.ro

Dosarul care viza modalitatea de obţinere a caselor preşedintelui Klaus Iohannis a fost clasat de parchetul General. Dosarul care vizează dobândirea a două case de către familia prezidenţială a fost deschis în urma unei plângeri penale.

Dosarul despre casele familiei Iohannis, clasat de Parchetul General

Parchetul general a clasat dosarul despre modul de obţinere a caselor familiei Iohannis în data de 6 ianuarie, scrie news.ro. Dosarul fusese deschis în urma unei plângeri penale făcute de Lumea Justiţiei.

Surse din Parchetul General nu au precizat ce audieri au avut loc în dosar, în afară de audierea soţiei preşedintelui, Carmen Iohannis. Clasarea dosarului s-a făcut în baza articolului 16 din Codul de procedură penală. Acesta se refreră la cazurile ce împiedică exercitarea acţiunii penale.

Cu chiria obţinută de la un imobil familia Iohannis a mai cumpărat trei case

„Există autoritate de lucru judecat” a fost prevederea invocată. Plângerea penală îi viza pe soţii Klaus şi Carmen Iohannis, precum şi pe notarul Gabriel Bucşa, din Sibiu, pentru modul în care au intrat în posesia, în 1999, a două case din centrul Siubiului, localizate pe strada Nicolae Bălcescu nr 29 şi strada Gheorghe Magheru nr. 35.

Lumea Justiţiei susţine că familia Iohannis, în urma închirierii, a obţinut suma de 320.000 de euro folosită ulterior pentru cumpărarea altor imobile în condiţiile în care Tribunalaul Braşov şi Curtea de Apel au ajuns la concluzia că aceştia nu au fost cumpărători de bună credinţă, fiid anulate definitiv actul de vânzare cumpărare, dar şi actele ce au stat la baza preluării din patrimoniul statului a imobilului.

Cei 320.000 de euro au fost obţinuţi din închirierea imobilului situat în strada Nicolae Bălcescu către Raiffeisen Bank vreme de 14 ani. De asemenea, cu banii obţinuţi de la Raiffeisen Bank cuplul prezidenţial a cumpărat trei case situate pe străzile Someşului nr. 13, strada Măgura nr. 19 şi nr. 11. Toate cele trei imobile au fost apoi închiriate de către familia prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis se află la al doilea mandat prezidenţial. Klaus Iohannis a fost reales preşedinte pentru a doua oară anul trecut la scor, faţă de contracandidatul său. Acesta a obţinut 63,17% din voturi, în timp ce contracadidata sa, Viorica Dăncilă a obţinut 36,83% din voturile totale. O diferenţă foarte mare, potrivit multora.

„Diferența dintre cei doi candidați „este pentru mine, care sunt un pesimist, un sceptic prin definiție, o surpriză plăcută. Nu am crezut că se adună prezența, în primul rând , având în vedere toate datele acestui tur 2,

Vremea de afară, frigul ploaia și mai ales un mecanism foarte pervers de manipulare folosit de liderii televiziunilor PSD, vârfurile propagandei, care în ultimele zile erau jenați să mai spună: votați Dăncilă și atunci au trecut la: de ce să mai mergem la vot, toți sunt o apă și-un pământ, oricum iese Iohannis. Asta era mult mai periculoasă și demobilizatoare”, spunea Cristian Tudor Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×