Dosarul Colectiv: Avocatul familiilor, mesaj dur la adresa lui Nicolae Bănicioiu după ce acesta a refuzat să vină la audieri

Noi întâlniri între procurori și cei implicați în dosarul Colectiv au avut loc zilele acestea. O mare absență a fost cea a fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cel ce se afla în funcție la momentul în care a avut loc tragedia din clubul bucureștean. Bănicioiu nu s-a prezentat la audieri din motive personale, fapt ce a creat indignarea familiilor victimelor tragediei de la Colectiv.

Nicolae Bănicioiu nu a venit la audieri în dosarul Colectiv

Avocatul Doru Viorel Ursu, cel care reprezintă interesele a 16 familii ale victimelor din dosarul tragediei din clubul Colectiv, a spus miercuri că a fost anunțat oficial că fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, nu poate veni la audierile de azi din motive personale. Avocatul a anunțat că data viitoare va cere ca Bănicioiu sa fie adus cu mandat la audieri.

Procurorii Parchetului General au reluat audierile din dosarul Colectiv. Astfel marți a fost prezent la parchet și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Atât Arafat, cât și Bănicioiu au refuzat să ceară ajutorul statelor partenere în primele zile de după incendiul din clubul Colectiv din octombrie 2015. Magistrații au vrut să afle detalii despre modul în care autoritățile au intervenit în noaptea de 30 octombrie, dar și cum au fost tratați mai apoi răniții.

Nicolae Bănicioiu nu a venit la audieri în dosarul Colectiv *foto: libertatea

Cine a fost acuzat în dosarul Colectiv

În 28 aprilie 2016, dosarul Colectiv a fost trimis în judecată. La dosarul de la Parchetul General au fost 8 inculpaţi: cei trei patroni ai Clubului Colectiv, trei artificieri şi două societăţi comerciale, Colectiv Club SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL. Aceștia sunt acuzați de ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare vătămarea mai multor persoane şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

De asemenea, În dosarul Colectiv, au mai fost trimişi în judecată şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că ştiau că acel club funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendii şi au ignorat acest lucru, dar și fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone”, pentru abuz în serviciu.

Următorul termen în dosarul Colectiv a fost stabilit pe data de 24 octombrie, la ora 12:30, la Tribunalul Bucureşti când va fi, la fel, continuată cercetarea judecătorească.