Dosarele X la Spitalul din Pașcani! Femeie internată cu durere de picior, externată inertă, cu răni deschise. A mai trăit două săptămâni!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 10:30
Dosarele X la Spitalul din Pașcani! Femeie internată cu durere de picior, externată inertă, cu răni deschise. A mai trăit două săptămâni! GALERIE FOTO
Femeia a murit la două săptămâni de la externare. Sursa foto - libertatea.ro

Dosarele X la Spitalul din Pașcani acolo unde un copil de 7 ani a murit, în luna noiembrie, în urma unei varicele, și unde s-a petrecut din nou un caz revoltător. Astfel, la Spitalul Municipal din localitate, o femeie de 88 de ani a fost internată. Aceasta acuza dureri de picioare, dar mergea și starea ei era una buna.

Dosarele X la Spitalul din Pașcani!

A fost externată după două săptămâni cu escare imense pe spate și pe membre. După alte două săptămâni, bătrâna a murit. Mai exact, Aurica A., o bunică dintr-un sat ieșean, s-a dus pe picioare la spital. Totul se petrecea pe 20 septembrie 2019.

Medicii au luat decizia să o interneze la secția Îngrijiri Paliative, acolo unde starea ei s-a deteriorat rapid. “La internare, mama mea era foarte vorbăreață. Nu prezenta nici un semn sau motiv de moarte.

Femeie internată cu durere de picior, externată inertă, cu răni deschise

După câteva zile de la internare am constatat că mama mea nu mai vorbea, nu mai mânca, nu mai bea apă, nu mai deschidea ochii, nu mai mișca nici mâinile, nici picioarele”, a scris fiul acesteia într-o plângere pe care a formulat-o la Direcția de Sănătate Publică Iași.

Bărbatul crede că mama lui a fost îngrijită necorespunzător, fiind, în majoritatea timpului, sedată. Mai mult de atât, acesta a anexat, la plângere, trei fotografii cu mama sa zăcând pe patul de spital. În două dintre acestea se văd escare imense pe spate, deasupra posteriorului, și pe un membru.

“Erau răni foarte mari, profunde, de i se vedeau oasele, ajunse în putrefacție și mirositoare, toate făcute din cauza îngrijirii necorespunzătoare”, spune bărbatul care transmite şi că din cauza durerilor pe escarele i le provocau, pacientei a început să i se administreze morfină de 3 ori pe zi!

Cazul nu se oprește aici – fiul pacientei spune că doctorii au stopat şi tratamentul medicamentos pe care femeia trebuia să-l ia cu strictețe după ce suferise un AVC. Culmea, bărbatul a observat, la o vizită, că mama lui primise doar 3 pastile în 10 zile.

A mers de urgență să întrebe cadrele medicale de ce se întâmplă lucrul acesta și răspunul l-a șocat. “Doarme prea mult și nu poate înghiți”, a fost afirmația unei asistente. După ce bărbatul a adus inclusiv o prietenă de familie, asistentă medicală la Iași, care a văzut starea gravă a femeii, s-a decis externarea acesteia pe 10 octombrie.

De altfel, pe biletul de externare, scrie că la sosire, femeia, deși avea mai multe probleme de sănătate firești vârstei înaintate, aceasta se internase din cauza unor probleme la membrele inferioare.  Deși a fost externată în stare de tip vegetativ, în bilet apare că aceasta era în stare staționară și stabilă.

Din păcate, la două săptămâni de la sosirea la domiciliu, femeia a decedat. “A doua zi după ce a ajuns acasă, a început să bea apă pe care i-o dădeam cu pipeta, am încercat să o readuc la viață puțin câte puțin, dar nu a mai rezistat decât două săptămâni”, a conchis bărbatul.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×