Dosar penal la școala 133 din București, după dezinsecția care a băgat în spital 23 de elevi. Reacția primarului Daniel Băluță

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 12:05
Dosar penal la școala 133 din București, după dezinsecția care a băgat în spital 23 de elevi. Reacția primarului Daniel Băluță
Dosar penal la școala 133 din București, după dezinsecția care a intoxicat elevii. Sursa foto: digi24.ro

Incidentul de la școala 133 din Capitală, unde 23 de elevi au ajuns la spital după dezinfecția făcută de conducerea unității de învățământ s-a soldat cu dosar penal.

UPDATE, ora 12.32: Primarul sectorului 4, Daniel Băluță: Mai sunt internați 5 copii. M-am interesat în permanență despre starea lor. Au toate perspectivele de a fi externați. Cel mai important lucru este că sunt în afara oricărui pericol.

Pe de altă parte, școala este închisă până luni, iar primăria se va implica pentru ca de luni să evităm orice incident, să ne asigurăm cu Direcția de Sănătate că nu mai există pericol. Primăria a lucrat și în 2019 cu această firmă, a avut 94 de treceri la clădirile care aparțin de sectorul 4. Am decis acum rezilierea contractului și realizarea unei noi proceduri, astfel să putem face în continuare acțiunile contra gripei.


Dosar penal la școala 133 din București, după dezinsecția care a intoxicat elevii

Polițiștii sosiți la fața locului au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi au acuzat stare de rău și au ajuns la spital. Conducerea școlii a apelat la o firmă specializată pentru dezinfecție și dezinsecție, speriată de numărul mare de cazuri de gripă semnalat în Capitală.

Directorul a încercat să scape școala de gripă, dar soluția folosită se are că nu a fost tolerată foarte bine de elevi. Aceștia au acuzat marți dureri de cap și stare de vomă și au fost duși de urgență la spital.

Ministerul Sănătății vrea măsuri suplimentre pentru prevenirea gripei

Până în dimineața zilei de miercuri, 22 ianuarie, doar trei elevi mai erau internați în spital, restul fiind externați de către medici, care au decis că aceștia pot merge acasă.

Procesul de învățământ la Școala 133 este oprit pe durata zilelor de miercuri și joi. Pe de altă parte, în București, nouă unități școlare au cursuri suspendate din cauza îmbolnăvirilor de gripă.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a solicitat specialiștilor în sănătate publică un Plan de acțiune, suplimentar, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum și pregătirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus, care a ucis deja 6 persoane în Asia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×