Donald Trump s-a supărat pe premierul Canadei, Justin Trudeau, și pleacă mai devreme de la summit-ul NATO: „Are două fețe!”. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 17:11
Donald Trump s-a supărat pe premierul Canadei, Justin Trudeau, și pleacă mai devreme de la summit-ul NATO: „Are două fețe!”. Video
Donald Trump s-a supărat pe premierul Canadei, Justin Trudeau, pentru o glumă pe seama sa și pleacă mai devreme de la summit-ul NATO *foto: hepta.ro

Summit-ul NATO de la Londra trebuia să fie unul în care să se celebreze puterea alianței transatlantice, din moment ce se celebrau 70 de ani de când aceasta a fost înființată. Chiar dacă nu au lipsit mesajele comune din cadrul summit-ului, sfârșitul evenimentului a fost umbrit de un moment surprins de presa britanică.

Astfel, președintele Franței, Emmanuel Macron, premierul canadian Justin Trudeau, premierul britanic Boris Johnson și cel al Olandei, Mark Rutte, au fost surprinși în timp ce ar fi râs de obiceiurile lui Donald Trump. Președintele american a luat foc după ce acest video a devenit viral și a anulat mai multe evenimente de miercuri, luând decizia de a pleca mai repede din Marea Britanie.

Donald Trump s-a supărat pe premierul Canadei, Justin Trudeau pentru că ar fi râs de el

Totul a pornit după ce postul canadian de televiziune CBC a trimis pe twitter un scurt video în care apar Trudeau, Boris Johnson, Macron și Rutte. După ce Boris Johnson l-a întrebat pe Macron „De asta ai întârziat?”, Justin Trudeau intervine și spune „A întârziat pentru că el stă în conferințe de presă până la 40 de minute!

Chiar dacă numele lui nu este precizat, presa occidentală a speculat că subiectul discuției șefilor de stat ar fi liderul de la Casa Albă, Donald Trump. Discuția a avut loc în timpul unei recepții la Palatul Buckingham iar liderii occidentali par să nu știe că erau filmați.

Reacția lui Donald Trump, după ce a fost ținta glumelor lui Trudeau

 

Donald Trumpa a reacționat miercuri după înregistrarea făcută publică de televiziunea canadiană marți seara. El a zis despre Trudeau că „are două fețe”. „E un tip ok, simpatic, dar adevărul este că i-am reproșat că nu plătește 2% din PIB pentru Apărare și cred că este supărat că i-am cerut socoteală pe acest subiect. Canada are banii necesari pentru acest lucru. Eu reprezint Statele Unite și consider că el ar trebui să plătească mai mult. Probabil că nu este fericit de acest lucru”, a explicat Trump, la conferința de presă de după o întâlnire bilaterală cu cancelarul german, Angela Merkel.

Astfel, după întâlnirea cu Merkel, Donald Trump a promis că va mai merge la întâlnirile bilaterale cu premierul Italiei și al Danemarcei. Acesta a anunțat însă că va renunța la conferința de presă de la finalul summit-ului și va pleca mai devreme cu câteva ore decât era programat din capitala Marii Britanii, potrivit independent.co.uk.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×