Doliu în presa americană! A murit reputatul jurnalist Jim Lehrer

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 14:48
Doliu în presa americană! A murit reputatul jurnalist Jim Lehrer
Doliu în presa americană: A murit reputatul jurnalist Jim Lehrer *foto: variety.com

Doliu în presa americană, după ce legendarul moderator Jim Lehrer a murit joi la vârsta de 85 de ani. Decesul lui Lehrer a fost anunțat de postul de televiziune PBS, acolo unde a găzduit emisiunea de politică „NewsHour”, între anii 1975 și 2011, când a decis să se retragă din presă.

Doliu în presa americană, după decesul lui Jim Lehrer

PBS susține că Lehrer a murit în timp ce se afla în somn, la propriul său domiciliu. Postul de televiziune nu a avut informații despre moartea lui. Lehrer a fost moderatorul emisiunii „Newshour”, un etalon al televiziunii americane timp de 36 de ani.

Cea care i-a luat locul la pupitrul emisiunii „Newshour”, Judy Woodruff, a spus într-un comunicat faptul că „Am inima frântă după moartea unui om care a avut un rol esențial în pregătirea mea profesională, un mentor și o persoană a cărei prietenie am prețuit-o timp de decenii. A fost un exemplu pentru mine pentru felul în care a profesat și știu că sunt numeroase alte persoane care au aceeași opinie ca mine”, a spus jurnalista.

Jurnalistul CNN, Jake Tapper, a vorbit și el despre Lehrer: „A fost un moderator, un pușcaș marin, un jurnalist, nuvelist, un tată, soț și bunic, și peste toate astea un model. Nu în ultimul rând, și-a făcut mereu timp să vorbească cu jurnaliștii mai tineri. A fost un om minunat și un jurnalist fabulos”, a spus Tapper.

Jim Lehrer, deținătorul unui record greu de egalat în presa din SUA

Jim Lehrer este deținătorul unui record absolut în presa americană. Fostul moderator al PBS a fost la mijlocul a 12 dezbateri prezidențiale, mai multe decât orice alt jurnalist în istoria SUA.

De altfel, Lehrer a scris și o carte despre dezbaterile la care a participat, numită „Tension City” („Orașul tensiunilor”). În această carte, Lehrer a descris cum de fiecare dată când se pregătea pentru o dezbatere, avea anxietate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×