Doliu la Parchetul din Satu Mare! Un procuror șef de numai 38 de ani a încetat din viață

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 11:50
Doliu la Parchetul din Satu Mare! Un procuror șef de numai 38 de ani a încetat din viață GALERIE FOTO
Florin Betea a încetat din viață la doar 38 de ani. Sursa foto - facebook

Doliu la Parchetul din Satu Mare! Procurorul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Florin Betea, a decedat la doar 38 de ani. Potrivit informațiilor PresaSM, magistratul se afla la domiciliul său.

Doliu la Parchetul din Satu Mare!

Acestuia i s-a făcut rău în jurul orei 06.00 dimineața, în timp ce se pregătea să meargă la serviciu. Conform primelor informații ar fi vorba despre un atac vascular cerebral după care a suferit un stop cardio-respirator.

Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, Florin Betea nu a mai putut fi salvat și doctorii au fost nevoiți să constate decesul procurorului șef.

De remarcat că la fața locului a fost trimis un echipaj de terapie intensivă, cu autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă. În urma sa a rămas o familie îndurerată, o soție și o fiică, dar și o activitate profesională importantă.

Un procuror șef de numai 38 de ani a încetat din viață

De numele lui Florin Betea se leagă o schimbare de mentalitate în cadrul unităților de parchet din județul Satu Mare. A fost printre primii semnatari a unor petiții de protest, prin care se taxa ingerința politicului în actul de justiție.

O autopsie va lămuri lucrurile în privința procurorului Florin Betea. Magistratul era renumit pentru activitatea sa profesională, deoarece a reușit să impună un alt stil de lucru, care se baza mai mult pe respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor cercetate.

Betea a fost cercetat de DNA și pus sub filaj într-un dosar bazat pe un denunț anonim, trimis la DNA Oradea, pe atunci condus de celebrul procuror Ciprian Man, azi cercetat disciplinară pentru multiple acuzații.

Ulterior, în 2017, procurorul Betea a primit ordonanță de clasare pe motiv că fapta nu există. Potrivit unor apropiați, această cercetare l-a afectat foarte mult.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, procurorul Marius Iancu, alături de colegi, deplâng dispariția prematură a lui Florin Betea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×