Doliu la Hollywood. Scenarista Dorothy Catherine Fontana a murit la vârsta de 80 de ani

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 16:49
Doliu la Hollywood. Scenarista Dorothy Catherine Fontana a murit la vârsta de 80 de ani
Dorothy Catherine Fontana, scenarista serialului Star Trek, a murit la vârsta de 80 de ani. Sursa foto: elsiglocoahuila.mx

Lumea cinematografiei americane a fost zdruncinată de o veste cumplită. Dorothy Catherine Fontana cunoscută pentru scenariile sale a murit la vârsta de 80 de ani.

Dorothy Catherine Fontana a murit la vârsta de 80 de ani

Site-ul „Star Trek” le-a împărtășit fanilor din lumea întreagă o veste tristă. Scenarista Dorothy Catherine Fontana cunoscută pentru replicile scrise pentru două filme celebre a încetat din viață la vârsta de 80 de ani.

„Legendara scriitoare care a adus la viaţă multe dintre cele mai bune episoade Star Trek a murit”, este anunțul trist făcut de producătorii filmului „Star Trek”.

Dorothy Catherine Fontana a scris și scenariul pentru „Dallas”, un cunoscut serial care a avut 14 sezoane. Totodată, femeia a scris și pentru „Star Trek”.

Scenarista de origine americană a lucrat la Star Trek

Dorothy Catherine Fontana s-a născut în New Jersey, iar în timpul vieții sale și-a semnat producțiile cu numele D.C. Fontana. La începutul carierei sale în lumea cinematografiei a scris pentru seriale precum „The Wild Wild West” şi „Ben Casey”.

Fontana a fost una dintre puținele femei care au scris pentru franciza NBC. Scenarista a avut mână liberă atunci când a scris scenariul pentru Star Trek și a creat multe dintre elementele-cheie. Totodată, Fontana a fost cea care a inclus în film detaliile despre creșterea lui Spock.

D.C. Fontana a scris între anii 1966 și 1969 circa 11 episoade din originalul „Star Trek”. Ulterior, a lucrat ca scenarist și producător asociat la serialul animat cu același nume apărut câțiva ani mai târziu, în 1970. În același an a semnat și mai multe episoade din „Dallas”.

În plus, în anul 1987, Fontana a colaborat alături de Gene Roddenberry, creatorul „Star Trek” la episodul de 2 ore al filmului, numit „Star Trek: The Next Generation”. Femeia a mai scris și pentru episodul „Star Trek: Deep Space Nine”.

Fontana a fost căsătorită cu directorul de imagine Dennis Skotak şi a primit trofee onorifice WGA în 1997 şi 2002. Scenarista a cochetat și cu scrisul și a publicat două romane inspirate de serialul „Star Trek”. Acestea sunt „Questor Tapes” şi „Vulcan’s Glory”.

În anii 1970, a semnat episoade din „The Streets of San Francisco”, „Bonanza”, „Kung Fu”, „The Six Million Dollar Man”, „Logan’s Run”, „The Waltons” şi „Dallas”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×