Doliu în presa din România! Un cunoscut jurnalist brașovean s-a sinucis

Alex Năstase   
în Stiri mondene
20/08/2019, 10:07
Doliu în presa din România! Un cunoscut jurnalist brașovean s-a sinucis GALERIE FOTO
Eduard Huidan s-a sinucis cu puțin timp înainte să împlinească 70 de ani. Sursa foto - facebook

Doliu în presa din România! Ziaristul braşovean Eduard Huidan și-a pus capăt zilelor. Acesta s-a aruncat de la etajul locuinței sale, una aflată în centrul oraşului. Jurnalistul suferea de o boală gravă și peste doar câteva săptămâni urma să împlinească 70 de ani.  Eduard Huidan a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov, din 1987 și membru în Uniunea Ziariştilor Profesionişti.

Doliu în presa din România!

De remarcat că în 1991 a ocupat și funcția de vicepreședinte al acestei organizații, iar din 1996 a făcut parte din Consiliul de Administrație al World Association of Newspapers (Asociația Mondială a Ziarelor), ales la Congresul care a avut loc în acel an la Washington. Huidan a fost și membru în Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România în intervalul 1992-2004, dar a ocupat şi funţia de director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania.

A făcut acest lucru din 1990 până în 2009. Aici a a susținut, printre altele, editorialul cotidian „Chestiunea Zilei” și a editat Foaia pentru Minte Inimă și Literatură. De remarcat că Gayeta de Transilvania a fost conform presei cotidianul cu cea mai lungă existenţă din România şi, poate, chiar din Europa, fiind fondat în anul 1838 şi închis în 2009, chiar de Huidan. Acesta a mai avut şi alte diverse colaborări.

Doliu în presa din România! Eduard Huidan
Eduard Huidan suferea de o boală gravă. Sursa foto – facebook

Un cunoscut jurnalist brașovean s-a sinucis

Printre publicaţiile pentru care a mai scris se află şi România liberă, Luceafărul, SLAST, Astra, Braşovul literar şi artistic, Foaie pentru minte, inimă şi literatură, Vatra, Convorbiri literare şi la volumele colective Proză satirică româna contemporană, Editura Astra, Braşov, 1982, Perpetuum comic, Editura Urzica, 1985-1990 ş.a. Din opera sa de scriitor sunt citate: Trandafirul de plastic, schiţe şi povestiri (1983); Numele jocului, roman (1986); Linia, roman (1984); Fotografii mişcate, roman (1991); Eroul nostru, roman (1996); Ne-am tuns, ne-am uns (2008).

Eduard Huidan s-a născut pe 21 septembrie 1949 la Braşov, fiind absolvent al Liceului „Andrei Şaguna” din localitate şi al Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×