Doliu în muzica populară! A murit îndrăgita cântăreață Elena Ionescu Cojocaru

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 08:55
Doliu în muzica populară! A murit îndrăgita cântăreață Elena Ionescu Cojocaru GALERIE FOTO
Elena Ionescu Cojocaru s-a stins din viață. Sursa foto - facebook

Doliu în muzica populară românească! Îndrăgita cântăreață Elena Ionescu Cojocaru s-a stins din viață, la vârsta de 68 de ani. Artista a murit din cauza unor complicații cardiace. Vă reamintim că regretata interpretă a fost cea care a înființat și coordonat grupurile pentru elevi “Altiţe dobrogene” şi “Fiii Dobrogei”.

Doliu în muzica populară!

De-a lungul timpului, aceasta a fost o profesoară de muzică, dar și solistă de muzică tradițional românească. Născută în satul Moşneni din judeţul Constanţa, Elena Ionescu Cojocaru a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov.

Nu s-a oprit aici și a mers să urmeze și cursurile Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Fostii elevi ai Elenei Ionescu-Cojocaru sunt socati si indurerati și au transmis mai multe mesaje de condoleanțe.

A murit îndrăgita cântăreață Elena Ionescu Cojocaru

“Dumnezeu să o odihnească pe cea care ne-a îndrumat pașii pe acest drum al muzicii populare!

Un om bun, un profesor excelent, o mamă pentru toți elevii ei! Drum lin printre stele, doamna profesoară Elena Ionescu Cojocaru! Regrete eterne! Dumnezeu să o odihnească in pace”, a notat pe o rețea de socializare o fostă elevă a Elenei Ionescu Cojocaru.

„Îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri. Dânsa mi-a spus că am talent și că ar fi păcat să nu continui în acest domeniu. Ba chiar a insistat pe lângă părinții mei să mă lase să cânt”, a scris un alt fost elev.

”A fost regina cântecului dobrogean, ăsta este adevărul. Ne-a făcut mândri peste tot și ne-a învățat să ne purtăm și să ne aducem aminte de rădăcinile noastre indiferent unde am zburat”, a postat un admirator.

„O pierdere fffff mare …pentru noi toti cei care am cunoscut-o. Dumnezeu sa o odihneasca…suflet bun si bland…mi-a fost o colega extraordinar de buna si sincera…”, a scris și Doinița Buturoagă

„Foarte frumos ! Profesor, artist de o mare exceptie.Ne-a parasit Elena Ionescu Cojocaru. Cat suflet à depus in activitatea ei artistica. Odihna vesnica”, a mai transmis un alt coleg de-al artistei

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×