Doliu în muzică! Muzicianul a murit după ce a suferit un infarct

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Muzica
22/08/2019, 15:27
Doliu în muzică! Muzicianul a murit după ce a suferit un infarct
A murit Celson Pina, unul dintre cei mai îndrăgiți muzicieni mexicani

Doliu în lumea muzicii internaționale. A murit Celson Pina, supranumit „rebelul acordeonului” și unul dintre cei mai îndrăgiți artiști mexican, grație stilului său eclectic, cu influențe diverse care îl făceau extrem de dificil de încadrat într-un singur gen. Muzicianul a încetat din viață în cursul zilei de miercuri, 21 august, la vârsta de 66 de ani, în urma umui stop cardio-respirator.

A murit artistul mexican Celson Pina. Avea 66 de ani

Reprezentanții casei sale de discuri, Tuna Group, au fost cei care au anunțat tragica veste, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare. Totodată, aceștia au transmis gânduri bune familiei îndurerate, promițând că vor duce mai departe moștenirea lăsată de marele artist.

Astăzi este o zi tristă pentru La Tuna Group. Cu durere în suflet, vă anunțăm că ne-a părăsit în mod neașteptat dragul nostru prieteen și profesor Celso Piña, astăzi, la Monterrey, 12:38 p.m., în urma unui atac de cord. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și adepților săi. Cu toții avem un gol imens în suflet, dar vom prețui pentru totdeauna întreaga sa moștenire”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a casei de discuri.

Celson Pina, „rebelul acordeonului”

Instrumentist virtuoz și pasionat de diverse genuri, Pina a colaborat de-a lungul prestigioasei sale cariere cu importanţi artişti rock mexicani, printre care Cafe Tacvba, Lila Downs şi Julieta Venegas. Albumul său solo, „Barrio Bravo”, lansat în 2002, s-a bucurat de un real succes, fiind nominalizat la premiile Latin Grammy.

A început să cânte alături de fraţii săi în perioada copilăriei petrecute în Monterrey, oraş situat în vecinătatea graniţei de nord a Mexicului, potrivit paginii sale oficiale. A învăţat să cânte la acordeon pe când avea aproape 30 de ani, tot în Monterrey, unde a deprins, de altfel, faimosul stil columbian vallenato, elementul central al genului săltăreţ cumbia.

„Nimeni nu poate rezista stilului cumbia”, scria muzicianul în ultimul său mesaj pe Twitter. În următoarea perioadă, avea programate concerte în Statele Unite, dar și în alte 30 de țări,  potrivit prezentării din profilul său de pe platforma de muzică Spotify. „Rebelul acordeonului ne-a părăsit. Muzica sa a unit culturile latino-americane şi i-a fascinat pe americani”, a scris pe Twitter ambasada Statelor Unite în Mexic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×