Doliu în muzica din România! Sergiu Cipariu a murit în somn

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 08:41
Doliu în muzica din România! Sergiu Cipariu a murit în somn GALERIE FOTO
Sergiu cipariu a murit în somn. Sursa foto - facebook

Doliu în muzica din România, mai exact, în cea de folclor. Din păcate, Sergiu Cipariu a murit la vârsta de 70 de ani. Celebrul taragotistul a fost găsit decedat de către soția sa, la scurt timp după ce se jucase cu nepoții săi.

Doliu în muzica din România!

De altfel, vestea morții sale a fost anunțată de Silvia Macrea, managerul Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului”. „Suntem mâhniți de aflarea unei vești triste…

A plecat dintre noi un mare artist, prieten al Junilor Sibiului, prieten al familiei Macrea și al multor oameni care l-au aplaudat și l-au iubit… SERGIU CIPARIU. Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe familiei! Ni-l vom aminti mereu prin talentul și jovialitatea sa, prin cântecele nepieritoare”, a anunțat Silvia Macrea.

Sergiu Ciupariu a murit în somn

Jurnaliștii de la Turnul Sfatului scriu că Sergiu Cipariu a decedat în somn, în locuința sa din comuna sibiană Orlat. „Era acasă, se simțea bine, s-a jucat cu nepoții, iar apoi s-a pus în pat, obosit. Soția l-a găsit decedat”, au precizat surse apropiate familiei.

S-au făcut toate eforturile pentru ca acesta să fie salvat. O ambulanţă a fost solicitată de urgență la casa artistului. Cu toate acestea, medicii n-au avut prea multe de făcut decât să constate decesul artistului.

Cel mai probabil acesta a suferit un stop cardiac. „Din păcate, era depăşit din punct de vedere terapeutic. S-a declarat decesul”, au declarat și reprezentanţii Ambulanţei Sibiu.

Chiar în luna decembrie, Sergiu Cipariu împlinise 70 de ani. Era considerat unul dintre cei mai cunoscuţi artişti populari din ţară şi printre puţinii taragotişti din România. Acesta a mai avut în trecut un episod urât.

Conform sursei citate, Sergiu Cipariu a ajuns în comă, la spital, în urmă cu 11 ani. Pe 23 decembrie 2008, cu doar două zile înainte de Crăciun, mașina în care se afla rapsodul a fost lovită de un autocar pe drumul dintre Sibiu și Brașov.

Artistul a fost internat la Spitalul Clinic din Sibiu și și-a revenit atunci în urma accidentului. Vă reamintim că Sergiu Cipariu sau „Babu”, așa cum îi spuneau prietenii, cânta la taragot și la țambal.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×