Doliu în lumea teatrului românesc. Scenografa Alexandra Constantin și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier produs în județul Sibiu

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/01/2020, 12:07
Doliu în lumea teatrului românesc. Scenografa Alexandra Constantin și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier produs în județul Sibiu
S-a stins din viață tânăra scenografă Alexandra Constantin. Sursa foto: Facebook

O veste tristă a căzut ca un fulger peste întreaga suflare a lumii teatrului din țara noastră. Scenografa Alexandra Constantin și-a pierdut viața într-un grav accident rutier produs în urmă cu câteva zile pe Drumul Național 7, între satul Lazaret și comuna Boița, județul Sibiu.

Tânăra scenografă a fost declarată decedată la locul accidentului

Potrivit informațiilor transmise de autorități, în momentul unei curbe periculoase, tânăra de 31 de ani a pierdut controlul volanului autoturismului său, intrând astfel în parapetele din plastic ce separă sensurile de mers. În urma impactului puternic, Mini Cooper-ul său a fost aruncat pe contrasens și ulterior izbit violent de un alt automobil care circula regulamentar.

Din păcate, leziunile suferite i-au fost fatale Alexandrei. În ciuda eforturilor, echipajele medicale ajunse la fața locului s-au văzut nevoite să declare decesul scenografiei. În ceea ce o privește pe femeia de 35 de ani aflată în celălalt autoturism, aceasta s-a ales cu răni grave și a fost transportată de urgență la spital.

Lumea teatrului, în lacrimi după moartea Alexandrei Constantin

Trecerea în neființă a Alexandrei Constantin a fost un șoc nu doar pentru familia sa, ci și pentru colegii din cadrul instituțiilor pentru care aceasta lucra. Chiar dacă locuia în București, scenografa colabora cu mai multe teatre din Sibiu și Buzău, iar piesele la care și-a adus contribuția se bucură de un real succes.

E o perioadă de doliu pentru echipa Tele-Encounters. Alexandra Constantin, scenografa strălucită a spectacolului „Planeta Viselor Pierdute”, ne-a părăsit aseară.

E un șoc pentru toți cei care te-au prețuit și te-au admirat, Alexandra. R.I.P.”, a transmis echipa teatrului George Ciprian din Buzău, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Alexandra Constantin, o foarte tânără scenografă a noii generații de artiști, a plecat prematur dintre noi, spre cer. Alexandra va rămâne în amintirea tuturor, prin lumile pe care le-a creat pe scenă, în teatrele din România.

Sperăm ca de acolo de sus să deseneze o lume mai bună! Suntem cu gândul alături de familia îndurerată! Rămas bun, Alexandra! Drum cu lumină!”, a scris și Constantin Chiriac, director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×