Doliu în lumea teatrului! A murit Ioana Ene Mihail. A fost una dintre cele mai frumoase actriţe

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/03/2019, 11:21
Doliu în lumea teatrului! A murit Ioana Ene Mihail. A fost una dintre cele mai frumoase actriţe GALERIE FOTO
O altă mare actriță ne-a părărsit recent

Lumea teatrului este în doliu. A încetat din viață actrița Ioana Ene Mihail, la vârsta de 77 de ani. În ultima perioadă, se confrunta cu unele probleme de sănătate, din pricina cărora era mai mereu internată în spital.

A fost una dintre cele mai frumoase actrițe

Ioana Ene Mihail a fost considerată nu doar o actriță foarte talentată, ci și o femeie extrem de frumoasă, cu un farmec aparte. Vestea tristă a fost dată de reprezentanții Teatrului Municipal „Bacovia”, din Bacău, pe scena căruia actrița a avut numeroase reprezentații.

„ Vă anunțăm cu regret că astăzi, 18 martie, s-a stins din viață, la București, după o lungă suferință, actrița Ioana Ene Mihail (n. 1942). A fost considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe ale teatrului băcăuan și românesc” , se arată în mesajul transmis de reprezentanții teatrului.

Ioana Ene Mihail a fost considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din țară
Ioana Ene Mihail a fost considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din țară

Doliu în lumea teatrului. O mare actriță ne-a părăsit recent

A absolvit IATC-ul în anul 1966, la clasa Eugeniei Popovici. După absolvire, a fost repartizată la Teatrul din Brăila, apoi, la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani, iar din 1970 a devenit actriță a Teatrului Municipal ”Bacovia”.

„ A interpretat personaje minunate și puternice, pentru care a rămas în amintirea publicului, exemple fiind rolurile Beatrice Hunsdorfer, din ”Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, Zoe, din ”O scrisoare pierdută”, după I.l.Caragiale, în regia lui Radu Beligan, Josephine Baker, din recitalul ”Hello, Josephine!”, în regia lui Doru Atanasiu, sau Desdemona, în ”Othello”, de W.Shakespeare, în regia lui Ion Omescu, alături de doi mari actori, Damian Crîșmaru și Teofil Vâlcu” .

„ Cu recitalul ”Flori pentru mai târziu”, după Gerard Philippe, în regia lui Doru Atanasiu, a luat Premiul pentru interpretare la Festivalul Recitalurilor Dramatice Bacău. Dumnezeu să o odihnească în pace!”  , se mai arată în mesajul prin care Teatrul Municipal „Bacovia” anunță dispariția uneia dintre cele mai reprezentative actrițe ale sale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×