Doliu în lumea sportului. A murit Martin Peters, campion mondial cu Anglia în 1966

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 18:24
Doliu în lumea sportului. A murit Martin Peters, campion mondial cu Anglia în 1966 GALERIE FOTO
Martin Peters suferea de Alzheimer. Sursa foto - facebook

Doliu în lumea sportului. Fostul mijlocaş Martin Peters, campion mondial cu naţionala Angliei în 1966, marcator în finala de pe Wembley, a decedat la vârsta de 76 de ani. Acesta a luptat mult timp cu maladia Alzheimer.

Doliu în lumea sportului

Peters a jucat 302 de meciuri pentru West Ham United, înainte de a se transfera la Tottenham, în 1970, pentru 200.000 de lire sterline, un record atunci în Premier League. În cariera lui, a mai jucat la Norwich City şi Sheffield United.

Alături de Bobby Moore şi Geoff Hurst, Peters a făcut parte din celebrul „trio” de la West Ham United care a ridicat Cupa Jules Rimet pe Stadionul Wembley, în 1966.

A murit Martin Peters, campion mondial cu Anglia în 1966

Anglia a învins atunci cu 4-2, în finală, după prelungiri, reprezentativa RFG, trei goluri ale englezilor fiind marcate de Hurst (’18, ‘101 şi ‘120) şi unul de Peters ’78. Pentru germani au înscris Haller ’12 şi Weber ’89.

„Astăzi este o foarte tristă zi pentru fotbal şi pentru mine personal. Martin Peters a fost unul dintre cei mai mari din toate timpurile, un prieten apropiat şi coleg de-ai mei de peste 50 de ani.

 Un marcator al finalei Cupei Mondiale şi mulţi ani coechipierul meu de la West Ham, alături de Bobby Moore. Odihneşte-te în pace, bătrâne prieten!”, a afirmat Sir Geoff Hurst

„Toată lumea de la West Ham United este profund întristată de vestea tragică legată de faptul că legendarul Martin Peters a decedat la vârsta de 76 de ani”, a arătat clubul londonez, într-un comunicat.

Palmaresul lui Peters este unul important. La West Ham United acesta a reușit să câștige în 1965 Cupa Cupelor UEFA. A încheiat pe locul 2 în Football League Cup, un an mai târziu.

Alături de Tottenham Hotspur, Peter a bifat de două ori League Cup, în 1971 și 1973. În 1972 acesta a cucerit Cupa UEFA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×