Doliu în lumea filmului! Actriţa Virginia Leith a murit în spital

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/11/2019, 13:47
Doliu în lumea filmului! Actriţa Virginia Leith a murit în spital
A murit actriţa Virginia Leith. Sursa foto: thewrap.com

Doliu în cetatea fillmului, după ce încă un star de cinema a trecut în neființă. Virginia Leith a murit la vârsta de 94 de ani. Aceasta și-a dat ultima suflare pe un pat de spital, potrivit unui reprezentant al familiei, care a spus că actrița s-a stins pe data de 4 noiembrie, în California.

A murit actriţa Virginia Leith

Actrița Virginia Leith a murit după ce a fost bolnavă doar o scurtă perioadă detimp. Aceasta a fost protagonistă în primul film al lui Stanley Kubrick, „Fear and Desire”, pe care mai târziu regizorul l-a renegat.

Născută pe 15 octombrie 1925, Leith l-a întâlnit pe Kubrick în anii 1950, când el a fotografiat-o pentru coperta revistei Look.

Actriţa Virginia Leith a murit la spital, la 94 de ani

După ce a apărut în „Fear and Desire”, Leith a semnat un contract cu 20th Century Fox, a jucat cu Victor Mature în „Violent Saturday” (1955) al lui Richard Fleischer şi cu Robert Wagner şi Joanne Woodward în „A Kiss Before Dying” (1956) al lui Gerd Oswald. A avut un mic rol şi în „Toward the Unknon”, alături de William Holden.

Unul dintre rolurile pentru care este cunoscută e cel din filmul SF cult „The Brain That Wouldn’t Die” (1962) al lui Joseph Green.

Leith a părăsit lumea divertismentului în anii 1960, după ce s-a căsătorit cu actorul canadian Donald Harron, însă după divorţ, s-a întors în lumea filmului. A jucat în numeroase seriale de televiziune până în anii 1980, între care „Starsky and Hutch”, „Baretta”, „Police Woman”, „The White Shadow”, „Barnaby Jones” şi „Condominium”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×