Doliu în lumea filmului. A murit producătorul David Picker. Cauza decesului

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/04/2019, 15:43
Doliu în lumea filmului. A murit producătorul David Picker. Cauza decesului GALERIE FOTO
Producătorul David Picker a murit!

Cunoscutul porducător de filme americane David Picker a murit! Acesta a devenit cunoscut pentru lansarea filmelor „James Bond” și „A Hard Day’s Night” al trupei The Beatler. Din păcate, s-a stins din viață la 87 de ani, cu toate că mai avea atâtea de dăruit artei cinematografice, relatează deadline.com, potrivit Mediafax.

Producătorul american David Picker a murit!

David Picker a murit la 87 de ani. Producătorul american a fost găsit decedat în locuința sa din New York. Din păcate, acesta avea o afecțiunea care îi cauza complicații la colon. Picker s-a născut în New York în anul 1931 și și-a început cariera în cinematografie în anul 1956. La momentu acela a fost angajat de United Artists, în departamentul de publicitate al companiei. David Picker a avut o ascensiune extraordinară pe plan profesional.

El a devenit asistent pentru președintele firmei în cauză și, mai apoi, manager al casei de discui United Artists. Încheierea înțelegerii cu producătorii de film Harry Saltzman și Albert Broccoli a fost prima sa mare realizare pe plan artistic. ACeasta a dus la lansarea cunoscutei serii de filme „James Bond”, care reprezintă și în ziua de azi una din cele mai mari francize cinematografice.

 Producătorul american David Picker a murit
Producătorul american David Picker a murit

Activitatea lui David Picker

În anii 1980, David Picker a lucrat cu actorul Steve Martin pentru diversele pelicule: „The Jerk/ O invenție de milioane”, „Dead Man Don’t Wear Plaid/ Morții nu poartă tartan” și „The Man With Two Brains”. De asemenea, a continuat cu arta și la studiourile Warner Bros.

În anul 1997, David Picker a devenit președinte al Hallmark Entertainment Productions Worldwide și a fost și reprezentant al Sindicatelor roducătorilor americanu The Producers Guild of America în anii 2004-2008.  De asemenea, în anul 2013 a surprins cu lansarea biografiei sale numite „Musts, Maybes and Nevers”, o carte care se concentra asupra activității sale în cinematografie din cele mai mari studiouri de producție de la Hollywood din anii 1960-1980.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×