Doliu în lumea filmului. A murit actorul David Hedison. În ce filme celebre a jucat

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri mondene
23/07/2019, 12:42
Doliu în lumea filmului. A murit actorul David Hedison. În ce filme celebre a jucat GALERIE FOTO
Actorul american David Hedison a murit la vârsta de 92 de ani. Sursa foto: tellerreport.com

Actorul american David Hedison a murit în data de 18 iulie la vârsta de 92 de ani, în locuința sa din Los Angeles, dar familia a anunțat presa abia luni, 22 iulie.

David Hedison a jucat în franciza ”James Bond”

David Hedison, actorul care a jucat în două filme din franciza „James Bond” a murit în câteva zile la vârsta de 92 de ani, în locuința sa din Los Angeles. Informația conform căreia actorul american a murit a fost făcută publică de familie abia luni, 22 iulie. David Hedison s-a născut în localitatea Providence, Rhode Island și a început să joace în filme sub numele de Al Hedison pe care avea să-l schimbe în anul 1959. După ce a semnat cu compania de producție Twentieth Century Fox actorul a adoptat cel de-al doilea nume real al său, David.

Actorul american a mai jucat în pelicula SF „The Fly” (1958) de Kurt Neumann, a jucat rolul căpitanului Lee Crane în serialul SF „Voyage to the Bottom of the Sea”, difuzat în anii 1960, precum și rolul agentului CIA Felix Leiter în două filme ”James Bond”: Pe cine nu lași să moară (1973) și Permis pentru crimă (1989). De-a lungul carierei a mai jucat rolul personajului Spencer Harrison în seria TV ”Another World”.

Actorul american David Hedison a murit la vârsta de 92 de ani
Actorul american David Hedison a jucat în două filme ale seriei James Bond. Hedison a murit pe 18 iulie la vârsta de 92 de ani. Sursa foto: latimes.com

Actorul american a avut o carieră de succes

După ce a jucat în franciza ”James Bond” alături de Roger Moore cei doi actori au mai jucat împreună în drama ”Aventuri în Marea Nordului”. Rolul din această dramă a avut loc la 7 ani de la seria ”James Bond”. În anul 2007 cei doi prieteni s-au întâlnit la dezvelirea stelei lui Roger Moore pe pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, moment în care David Hedison a ținut un discurs.

David Hedison a mai jucat de-a lungul carierei în producții precum „The Colbys”, „The Love Boat”, „The Fall Guy” şi „Dynasty”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×