Doliu în cinematografie! A murit cunoscutul actor Billy Drago

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
27/06/2019, 11:06
Doliu în cinematografie! A murit cunoscutul actor Billy Drago
A murit Billy Drago la vârsta de 73 de ani. Sursa foto: Syfy

Doliu în lumea cinematografică. A murit cunoscutul actor Billy Drago, la vârsta de 73 de ani. Decesul a avut loc luni, 24 iunie, însă s-a aflat abia acum. Acesta a fost cunoscut în special pentru rolurile de gangster pe care le-a avut în filme și seriale de televiziune. Cel mai popular rol l-a avut în „Incoruptibilii”, film în regia lui Brian de Palma.

Billy Drago a făcut accident vascular cerebral

Dragoa s-a stins din viață la Los Angeles în urma unui accident vascular cerebral. A fost cooptat de cei mai buni regizori în special pentru rolurile negative. În pelicula lui de Palma, de pildă, din 1987, era Frank Nitti, mâna dreaptă a legendarului mafiot Al Capone. A jucat și în serialul „Charmed” unde a intrat în pielea demonului Barbas.

William Eugene Burrows s-a născut în Hugoton, statul Kansas. Părinții lui erau nativi americani, iar mama era de etnie romă. Drago a fost la început cascador și s-a mutat la New York, unde și-a început cariera cinematografică. Acesta a avut o serie de apariții importante în peste 100 de filme și seriale de televiziune.

A apărut într-un videoclip de-ale lui Michael Jackson

L-a avut ca partener în trei filme pe Chuck Norris. A jucat cu acesta în “Invasion U.S.A.”, “Hero and the Terror” şi “Delta Force 2: The Colombian Connection”, unde era șeful unui cartel de droguri pe nume Ramon Cota. În anul 2001, celebritatea lui a devenit și mai mare după apariția în videoclipul unuia dintre cei mai mari artiști din istoria omenirii.

Drago a apărut în videoclipul „You rock my world” al lui Michael Jackson. După succesul clipului fostului rege al muzicii pop a apărut și în „Silent Running (on Dangerous Ground)”, al lui Mike and the Mechanics. Ultima apariție cinematografică a actorului a fost în filmul The Dance, apărut în anul 2014.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×