Doliu în cinematografie. A murit actorul Freddie Jones. Pentru ce era cunoscut

Dan Suta   
în Stiri mondene
12/07/2019, 09:34
Doliu în cinematografie. A murit actorul Freddie Jones. Pentru ce era cunoscut
A murit Freddie Jones, cunoscut actor britanic. Sursa foto: Revista Variety

Este doliu în cinematografia mondială. A murit actorul Freddie Jones, un om extrem de iubit de cinefili, care a avut o carieră de mai bine de 70 de ani. Era cunoscut pentru filme precum „The Elephant Man”. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani, iar cel mai recent proiect în care fanii l-au putut vedea a fost producția britanică „Emmerdale”.

Freddie Jones s-a stins din viață după 70 de ani de carieră în teatru, film și televiziune

Moartea acestuia a fost deplânsă de colegii de breaslă, iar regizorul filmului „The Elephant Man”, David Lynch a scris un mesaj de condoleanțe emoționant: „Dragi prieteni, l-am iubit, iubit, iubit pe Freddie Jones. Doamne, cât îi va fi simţită lipsa”. Jones a fost nu doar un veritabil actor de cinema, ci s-a remarcat și în multe piese de teatru.

A debutat pe scena teatrului londonez în anul 1962 cu Royal Shakespeare Company în „Afore Night Come”. A jucat apoi în alte producții aplaudate precum „The Lower Depths” și „The Marat/Sade” a lui Peter Brook. În televiziune a debutat 6 ani mai târziu, adică abia în anul 1968, iar prima sa apariție într-un show TV a cucerit efectiv publicul britanic.

De ce era să refuze rolul din „Omul-elefant”, al lui David Lynch

Actorul care ne-a părăsit la vârsta de 91 de ani a mai jucat în „Alice and The Looking Glass’ (1973), „Pennies From Heaven’ şi „Ghosts of Motley Hall’ (1976-78) şi „Inspector Morse”. Acesta a lăsat în urmă trei copii, pe care i-a făcut cu Jennie Hesslewood, pe Rupert, Toby și Casper, scrie presa din Marea Britanie.

Într-unul dintre interviurile pe care le-a acordat în timpul vieții, Freddie Jones a declarat că a fost cât pe ce să îl refuze pe regizorul David Lynch pentru pelicula Omul Elefant deoarece aceasta avea o încărcătură emoțională deosebită și credea că nu va face față. Producția a fost nominalizată la opt premii Oscar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×