Doi criminali belgieni, prinși de polițiștii români. Erau urmăriți internațional

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
01/02/2020, 19:32
Doi criminali belgieni, prinși de polițiștii români. Erau urmăriți internațional
Polițiștii din Timiș au prins doi criminali belgieni urmăriți internațional. Sursa foto: Facebook IPJ Timiș

Doi cetățeni belgieni urmăriți internațional au fost indentificați și reținuți de polițiștii români în cursul zilei de sâmbătă. Aceștia ajunseseră în localitatea Peciu Nou din județul Timiș, cu gândul de a scăpa de probleme cu legea din țara de origine.

Polițiștii români au prins doi criminali belgieni. Aceștia sunt soț și soție

Este vorba despre un bărbat și o femeie, soț și soție, cercetați de autoritățile belgiene pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În cel mai scurt timp, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru derularea procedurii de extrădare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş, bărbatul de 64 de ani şi femeia de 43 de ani erau cunoscuţi ca fiind extrem de violenți și periculoși. De altfel, asupra lor a fost găsită și o armă de foc.

În jurul orei 16, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al unei echipe din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Timișoara, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale, au pus în executare pe raza localității Peciu Nou două mandate de arestare preventivă emise de autoritățile belgiene cu privire la un bărbat de 64 de ani și o femeie de 43 de ani, ambii cetățeni belgieni, cercetați pentru comiterea infracțiunii de omor.

Cei doi erau cunoscuți ca fiind înarmați și violenți, asupra bărbatului fiind găsit în momentul reținerii o armă de foc. Este vorba doar despre omor, nu și trafic de droguri (n.r. cum s-a vehiculat inițial).

În acest moment, o să fie aduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, după care vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru derularea procedurii de predare către autoritățile belgiene”, a declarat Aurora Voicilă, purtător de cuvânt al IPJ Timiș pentru Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×