Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele interzise! A demontat mitul grăsimilor

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 08:48
Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele interzise! A demontat mitul grăsimilor
Gheorghe Mencinicopschi susține că grăsimile de origine animală nu sunt attât de periculoase pentru sănătate. Sursa foto: Youtube

Doctorul nutriționist Gheorghe Mencinicopschi demontează un mare mit cu privire la grăsimi: ce e interzis și ce e permis în alimentația de zi cu zi? Care sunt cantitățile normale de grăsimi pe care le putem consuma fără a ne dăuna organismului? Află din rândurile de mai jos răspunsurile la aceste întrebări și multe alte lucruri interesante despre alimentație.

Gheorghe Mencinicopschi demontează mitul grăsimilor

Doctor Menci spune că teoria potrivit căreia grăsimile de origine animală ar contribui din plin la dezvoltarea sau accelerarea bolilor cardiovasculare nu a fost niciodată probată științific. Specialistul susține că lucrurile care ne îmbolnăvesc cel mai mult nu sunt grăsimile animale, ci zahărul și carbohidrații. Grăsimile animale saturate, din care fac parte inclusiv brânzeturile, s-au dovedit a fi, culmea, cardio-protectoare, cel puțin asta susține doctorul, scrie gds.ro.

Pe lângă grăsimile care nu par a fi atât de periculoase pentru sănătate precum carbohidrații sau zaharurile, s-a mai spus că și consumul de ouă ar dăuna sănătății noastre dacă este mai mare de 2-3 ouă pe săptămână. Și acest lucru este fals:  „Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi. E adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime”.

gheorghe mencinicopschi
Medicul nutriționist susține că și în legăîtură cu consumul de ouă există multe neadevăruri. Sursa foto: zf.ro

Mencinicopschi: „Este o teorie care nu a fost niciodată verificată”

„Majoritatea medicilor spun: „Nu mâncaţi alimente grase cu grăsimi de origine animală pentru că acestea conţin acizi graşi saturaţi şi vă veţi îmbolnăvi de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare”. Este fals! Este o teorie care nu a fost niciodată verificată şi începută de prin anii 1950. Cercetările moderne au arătat că, din contră, ceea ce te îmbolnăveşte sunt zaharurile, carbohidraţii rafinaţi şi nu grăsimile de origine animală saturate, cum este grăsimea din lapte, untul , cum sunt brânzeturile, slănina, grăsimile din carnea grasă de pasăre, porc, vită”, a mai spus Mencinicopschi, conform aceleiași surse.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×