DNA reacționează, după ce Elena Udrea a fost eliberată din închisoare. Ce mutare a făcut

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 16:22
DNA reacționează, după ce Elena Udrea a fost eliberată din închisoare. Ce mutare a făcut GALERIE FOTO
DNA reacționează, după ce Elena Udrea a fost eliberată din închisoare. Ce mutare a făcut

DNA nu o iartă pe Elena Udrea! Direcția Națională Anticorupție a făcut o mutare decisivă, după ce Elena Udrea a fost eliberată din închisoare. Procurorii au depus contestații în anulare, la trei dintre dosarele în care este parte blonda care a condus Ministerul Turismului.

Eliberarea Elenei Udrea în decembrie, după ce completul de cinci judecători a fost declarat ilegal, nu a picat prea bine pentru DNA, care acum încearcă să contracareze prin alte mutări. Astfel, după ce Elena Udrea și Alina Bica au fost eliberate, procurii au făcut trei contestaţii în anulare, cale extraordinară de atac, în trei dosare: Gala Bute – Elena Udrea, CET Govora – Dan Şova şi în cazul fostului ministru al Energiei, Constantin Niţă.

Eliberarea din închisoare a Elenei Udrea a fost atacată de DNA!

Eliberarea din închisoare a Elenei Udrea a făcut ca Direcția Națională Anticorupție să mute decisiv. Procurorii au contestat în anulare trei dintre doasarele în care este implicat fostul ministru al turismului. În dosarul Galei Bute, procurorii au făcut contestația anul trecut pe data de 21 decembrie. În celelalte două dosare în care sunt implicaţi Dan Şova şi Constantin Nica contestaţiile au fost depuse în primele zile ale acestui an.

Elena Udrea a petrecut Sărbătorile în libertate, în costa Rica, alături de familie

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea a fost cel care a cerut pe 20 decembrie, eliberarea. aceasta a fost acceptată de procurorul DNA, Marius Cătălin Vartic. Acesta a susţinut că suspendă executarea pedepsei până la soluţionarea contestaţiei în anulare, precizând că nu credea că „va asista la un prohod al îngropării completului de 5”. Între timp DNA-ul și-a schimbat șeful. Călin Nistor va prelua conducerea instituției, după după expirarea mandatului de șase luni al Ancăi Jurma. Aceasta a anunțat prin vocea ministrului justiției, Tudorel Toader, că nu mai dorește prelungirea mandatului de interimar la condurea Direcției Naționale Anticorupție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×