Diaspora se pregătește de protest, în Piața Victoriei! Peste 80.000 de oameni protestează. Oamenii scandează ”Justiţie, nu corupţie!” și ”România, trezeşte-te!”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/08/2018, 19:54
Diaspora se pregătește de protest, în Piața Victoriei! Peste 80.000 de oameni protestează. Oamenii scandează ”Justiţie, nu corupţie!” și ”România, trezeşte-te!”
Protest diaspora 10 august. 15.000 de oameni sunt in Piata Victoriei

UPDATE 19: 55: Mitingul diasporei. 15.000 de persoane protestează în Piața Victoriei. Jandarmeria a adus un tun cu apă

UPDATE 18: 3036 de persoane tratate de medici după incidentele dintre jandarmi și protestatari

MITINGUL DIASPOREI. Incidente violente în Piaţa Victoriei. Jandarmeria a trimis batalionul de intervenţie. 36 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene.

UPDATE 17:15: Un jandarm a suferit o fractura, in urma confruntarilor cu protestatarii si a fost dus la spital

UPDATE 17:00: Un grup compact de manifestanți au încercat să rupă cordonul jandarmilor și să intre în curtea Guvernului! Jandarmii s-au mobilizat și au blocat mulțimea plecată spre biroul premierului Viorica Dăncilă. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat că protestatarii au aruncat în jandarmi cu pietre și chiar cu excremente!

UPDATE 16:30: Manifestantii au blocat traficul

Haos la protestul diaspora. Participanții la miting au blocat Bulevardul Kisselef. Manifestanții au ocupat și suprafața din fața guvernului. Jandarmii încearcă să îi impiedice pe participanți să intre în guvern, potrivit stiripesurse.ro.

 Traficul în Piața Victoriei a fost blocat. Jandarmii au blocat accesul către Guvern

UPDATE 15: 55: Sediul PSD din Sectorul 6 a fost vandalizat. Poliția a început o anchetă

În urmă cu puţin timp am fost sesizaţi că la filiala sector 6 a unui partid politic, personalul ce activează în sediu a constatat la sosire, în jurul orei 10.00, că trei geamuri ale sediului sunt sparte. Se desfăşoară activităţi de cercetare la faţa locului şi investigaţii în vederea identificării şi depistării făptuitorilor”, a transmis Poliţia Capitalei.

În dimineaţa acestei zile, la ora 10.00, când angajaţii care îşi desfăşoară activitatea la sediul PSD Sector 6 au venit la serviciu, au văzut că sunt geamurile sparte. Am făcut reclamaţie, am chemat poliţia, s-au demarat cercetările pe acest subiect. Sunt mai multe camere de supraveghere în zonă. În acest moment vor fi predate înregistrările către organele de poliţie şi probabil că se vor identifica şi făptuitorii”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

În acest caz, cercetările vor fi făcute de Secţia 21 Poliţie, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sector 6, pentru infracţiunea de distrugere.

UPDATE 15:40: Românul care a pierdut un pariu cu Liviu Dragnea și a emigrat ulterior în Statele Unite spune că îi pare rău că nu poate participa la mitingul diasporei din Piața Victoriei. Într-un interviu acordat Europa FM, Bogdan Lungu a spus că i se pare ușor să trăiască în New York și că va reveni în România doar în vacanță.

”Aici, am găsit ce cautam. Dacă muncești și ești corect nu te doare capul, ca în țară. Infrastructura e ok, spitalele sunt ok, singura grijă este să muncești. Atât. Mi se pare foarte ușor a trăi aici. Îmi pare foarte rău că nu pot fi acolo. Cred că de pe 9 veneam acolo. În 28 de ani, eu nu am văzut guvern mai preocupat de legile justiției și de infractori ca acum”, a declarat acesta

UPDATE: Aproximativ 1.000 de protestatari s-au strâns deja în Piața Victoriei, unde este anunțat mitingul anti-PSD al diasporei.

UPDATE: Un bărbat de aproximativ 40 de ani, care tulbura ordinea publică în zona in care se desfășoară protestul din Piața Victoriei, a fost condus la secția de poliție pentru identificare și stabilirea masurilor legale, transmite Poliția.

UPDATE: Jandarmii nu i-au permis accesul în piață unui tânăr care avea într-un rucsac mai mullte spray-uri cu vopsea. I s-a transmis că acestea sunt inflamabile, că în piață se fumează și există pericol de incendiu. ”Bannerele trebuiau pregătite înainte”, i-au spus jandarmii.

UPDATE: În Piața Victoriei s-a anunțat, la microfon, că autocare cu protestatari au fost blocate la intrarea în Capitală, dar poliția a reacționat imediat printr-un comunicat de presă.

”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora mai multe autovehicule au fost oprite, în mai multe localități din țară, precum și la intrarea în municipiul București, și nu li se mai permite deplasarea, respectiv intrarea în Capitală, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

La nivel național, nu a existat niciun caz în care un autovehicul să fie oprit în trafic și să nu i se permită deplasarea către municipiul București.

Polițiștii sunt în trafic pentru siguranța și fluența traficului rutier, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și salvarea de vieți.

Avem rugămintea să verificați, la autoritățile competente, informațiile apărute în spațiul public, pentru a nu da curs unor speculații. Vă mulțumim!”

Piața Victoriei din Capitală se umple încet, încet! Românii din diaspora au început să-și facă apariția încă de aseară, pentru mega-mitingul anti-PSD anunțat pe toate căile media! Unii au ajuns deja în București, alții sunt încă în drum spre Capitală. Jandarmeria i-a avertizat deja pe protestatarii care urmează să sosească în Piață că nu va tolera insubordonarea civică și acțiunile violente! Vezi AICI toate detaliile protestului anti-PSD!

În drum spre Capitală, românii din afara țării, care se pregătesc pentru mitingul anti-PSD, s-au oprit joi seară în Piteşti. Alături de localnici au scandat mai bine de o oră, înarmaţi cu steaguri şi vuvuzele: “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”

Citește și Fererația Românilor de Pretutindeni, în mijlocul unor controverse, după ce a cerut anularea autorizației pentru mitingul diasporei 

Diaspora se pregătește de protest în Piața Victoriei. “Vrem o ţară fără hoţi, vrem o ţară că afară”

Zeci de oameni s-au întâlnit şi pe autostradă, lângă Timişoara, ca să vină împreună în Bucureşti. Cei mai mulţi sunt români care locuiesc în străinătate. “Uniţi, salvăm toată România!”, au strigat. ″Nici copiii nu poţi să îi aduci aici, trebuie să îi duci la studiat în străinătate. Dacă îi duci în străinătate, nu se mai întorc”, spune un tânăr. Câţiva dintre cei care au protestat la Timişoara au făcut un popas şi în Sibiu. “Bine aţi venit la Sibiu! Bine aţi venit în zona liberă de corupţie!” – au fost întâmpinați.

După ce au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, şi-au strigat nemulţumirile în fața sediului PSD din oraş: “PSD ciuma roşie! PSD ciuma roşie!”. “Sunt din diaspora, din Germania, plecată de 28 de ani şi m-am hotărât să mă alătur şi eu românilor. Din cauza problemelor care sunt, a celor ce ne conduc, din cauza lor am plecat din România”, spune o femeie.

Un alt grup a plecat din Baia Mare cu steaguri şi pancarte. “Ce se întâmplă în ţara acum e de plâns”, spun doi tineri. “Vrem o ţară fără hoţi, vrem o ţară că afară, simplu ca bună ziua. Deci nu mai vrem penali care să ne conducă”, spun maramureșenii. “Mergem către Bucureşti. Suntem în concediu special pentru asta veniţi. Exclusiv pentru copil am plecat şi mi-aş dori ca oportunităţile de acolo să le aibă în ţară”, sunt explicate motivele.

Secvenţe similare s-au derulat şi în Târgu Mureş. “Vin din Scoţia. România nu ar trebui să arate aşa şi dacă arată, arată din cauza faptului că este această corupţie care ne conduce”, spune un protestatar. Unii dintre protestatari au trecut ieri şi prin Cluj-Napoca. “Să vă fie frică, poporul se ridică!” – s-a scandat.

Mario lucrează de 11 ani în Occident şi spune că s-a întors în ţară special pentru protest. “Noi nu venim să ocupăm ţara. Noi venim să aducem democraţia reală din Vest, nu din Est”, spune Mario. “Atât timp cât ţara noastră e condusă de hoţi, penali şi infractori, noi nu vom putea să ne întoarcem niciodată, nu vom putea să creştem copii în tradiţiile noastre româneşti!” – spune o femeie.

Jandarmeria a făcut câteva precizări legate de evenimentul programat în Piaţa Victoriei.

Marius Militaru, șef serviciu Comunicare Jandarmeria Română: “Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau a ordinii de drept şi constituţionale. Au fost lansate recent în spaţiul public mesaje şi ameninţări, îndemnuri explicite, la ocuparea instituţiilor publice ale statului român. Cu astfel de lucruri nu ne jucam şi vom lua măsuri”. Primii manifestanţi s-au instalat încă de joi în fața guvernului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×