Oamenii de știință de la NASA au făcut o descoperire uluitoare în legătură cu galaxia în care locuim, Calea Lactee. O explozie puternică s-a produs în urmă cu 3,5 milioane de ani, iar această nouă concluzie cu privire la evoluția galaxiei noastre schimbă complet o serie de teorii cu privire la nașterea vieții pe Pământ.
„O explozie uriaşă de energie şi radiaţii a izbucnit chiar din centrul galactic şi a pătruns în mediul din jur. Acest lucru demonstrează că centrul Căii Lactee este un loc mult mai dinamic decât am crezut anterior”, susține Lisa Kewley, om de știință, scrie agerpres.ro.
„Aceste rezultate schimbă dramatic ceea ce cunoşteam despre Calea Lactee. Am crezut întotdeauna despre galaxia noastră că este o galaxie inactivă, cu un centru nu atât de luminos. Aceste rezultate noi oferă în schimb posibilitatea unei reinterpretări complete a evoluţiei şi naturii sale”, a declarat și Magda Guglielmo, un alt reputat om de știință.
Galaxia în care se află și planeta pe care trăim este de aproape 1.000 de miliarde de ori mai mare decât masa Soarelui cu un diametru de 100.000 de ani lumină. Centrul galaxiei Via Lactee este în direcția Constelației Săgetătorului, aceasta nouă direcție rezultând în urma exploziei care a avut loc acum peste 3 milioane de ani.
Un alt aspect interesant de menționat și extrem de important privind această nouă descoperire, este că cea mai veche stea din Calea Lactee are o vârstă de 13,6 miliarde de ani, în timp ce Universul este estimat ca având o vârstă cu puțin doar mai mare, de 13,7 miliarde de ani.