Descoperire ciudată în nordul României. Un pește Piranha a fost prins în lacul Firiza din Maramureș. Nu ar fi singurul

Dan Suta   
în Stiri mondene
22/07/2019, 14:32
Descoperire ciudată în nordul României. Un pește Piranha a fost prins în lacul Firiza din Maramureș. Nu ar fi singurul
Un pește piranha a fost prins în Maramureș. Sursa foto: jurnalmm.ro

O descoperire ciudată a fost făcută în nordul României. Un pește piranha a fost prins în Lacul Firiza din Maramureș, iar pescarii spun că nu ar fi singurul. Ciudățenia este atât de mare încât există persoane care cred că asistăm la un fake de zile mari. Ziarul local Jurnal de Maramureș scrie că informația este veridică și au apărut chiar și câteva fotografii cu peștele care trăiește în mod normal în America de Sud.

Pește piranha în Maramureș. E de vină încălzirea globală?

Peștele piranha a fost prins într-un lac din Maramureș la sfârșitul săptămânii trecute. Peștele cu dinți a fost capturat în zona Firiza-Baraj din Baia Mare, iar pescarul care se laudă cu această ciudățenie spune că nu este prima oară când un astfel de pește este văzut și prins.

„Aseară cand am fost la pescuit am avut ocazia să prind si eu un Piranha la barajul Firiza, am auzit că au fost prinși mai mulți pești, e o surpriză pentru mine dar mă gândesc la consecințe deoarece sunt turiști care fac baie, iar acest pește este recunoscut pentru ferocitatea și dinții săi foarte ascuțiți”, a declarat un pescar pentru jurnalmm.ro.

peste piranha in lac din maramures
Descoperirea ciudată a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute. Sursa foto: jurnalmm.ro

Peștii piranha trăiesc în mod normal în America de Sud

Una dintre teoriile care poate explica existența acestei specii este schimbarea climatică. Barajul Firiza ar fi devenit un mediu propice dezvoltării acestor pești, iar de vină ar fi temperaturile foarte mari înregistrate în ultimii ani în nordul țării. Specialiștii nu s-au pronunțat încă referitor la această descoperire.

Peștele piranha este unul care trăiește în apele dulci, însă el se găsește în oceanele din America de Sud. Aceștia fac parte din subfamilia Serrasalminae din familia Characidae. Peștii sunt cunoscuți sub denumirea de caribes în râurile din Venezuela. Acești pești sunt carnivori și omnivori și au dinți extrem de ascuțiți. Sunt extrem de periculoși, iar mușcătura lor poate provoacă răni adânci.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×