Demisii în bloc la spitalul din Mioveni de teama COVID-19! Managerul nu acceptă: „Vom lupta, să nu creadă lumea să suntem lași”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 18:51
Demisii în bloc la spitalul din Mioveni de teama COVID-19! Managerul nu acceptă: „Vom lupta, să nu creadă lumea să suntem lași”
Demisii în bloc la spitalul din Mioveni de teama COVID-19! Managerul nu acceptă Vom lupta, să nu creadă lumea să suntem lași Sursa Foto: Facebook Spitalul Orăşenesc Mioveni

Mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat în anul 2019, şi-au dat demisiile după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19. Demisiile nu s-au acceptat de managerul spitalului care a spus că e greu „să ieşi la luptă cu mâinile goale”. 

Demisii în bloc la spitalul din Mioveni de teama COVID-19: „Nemulțumirea este legată de faptul că dacă ieși la luptă trebuie să cunoști câte gloanțe ai”

Managerul Spitalului din Mioveni, Horia Trăilă, a declarat pentru Mediafax, că mai mulţi medici din unitatea pe care o conduce şi-au dat demisia, însă acestea nu au fost acceptate:

„Nu pot să accept. Nemulțumirea este legată de faptul că dacă ieși la luptă trebuie să cunoști câte gloanțe ai. Când ieși la luptă cu mâinile goale e greu. Nu poți face un plan”, a declarat Trăilă.

Managerul nu a precizat câţi medici au recurs la acest gest şi nici dacă spitalul va deveni suport pentru COVID-19. Însă mesajul său este unul războinic: „Va veni COVID peste noi. Vom lupta, să nu creadă lumea să suntem lași”.

„Spitalul nu a fost gândit ca fiind de Boli Infecțioase. Pentru această infecție e mai periculos decât un spital vechi”

Horia Trăilă a declarat că spitalul nu a fost gândit ca fiind de Boli Infecţioase: „Așteptăm niște precizări de la Ministerul Sănătății. Echipamente avem din ce am achiziționat și ce am primit din donații.

Măști FFP3 avem zero, FFP2 avem 25, combinezoane 60. Am primit niște combinezoane care nu sunt pentru așa ceva. Spitalul nu a fost gândit ca fiind de Boli Infecțioase. Pentru această infecție e mai periculos decât un spital vechi”, a mai precizat managerul Spitalului din Mioveni.

Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a declarat că vor veni echipamente medicale la Mioveni: „Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (ca spitalul de la Mioveni să devină suport COVID-19 – n.r.), există avize DSP.

Spitalul este compatibil. Nu avem niciun motiv să schimbăm decizia. Echipamentele vor veni”, a afirmat Emanuel Soare.

Spitalul din Mioveni a fost inaugurat în aul 2019, fiind construit de la zero. Unitatea medicală a costat 68 de milioane de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×