Demisie în bloc de la secţia de Terapie Intensivă a unui spital din România: „Cred că sunt speriaţi, dar toţi suntem”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 17:43
Demisie în bloc de la secţia de Terapie Intensivă a unui spital din România: „Cred că sunt speriaţi, dar toţi suntem”
Demisie în bloc de la secţia de Terapie Intensivă a unui spital din România: "Cred că sunt speriaţi, dar toţi suntem" SURSA FOTO: Facebook Spitalul din Orăştie

Demisie în bloc de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Orăştie. Singurul medic împreună cu cinci asistente şi cinci infirmiere de la ATI au demisionat luni din funcţii, anunţă Agerpres

Demisie în bloc de la secţia de Terapie Intensivă a unui spital din România

Conducerea unităţii medicale şi autorităţile locale înecarcă să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemei apărute. Primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan, a declarat că demisia s-a făcut pe fondul unei stări de teamă.

Primarul este convins că în contextul epidemiei de coronavirus, personalul medical este temător, însă că spitalul dispune de echipamentele de protecţie necesare pentru ca niciun cadru medical să poată contacta coronavirusul.

„Trebuie să trecem cu toţii prin această bătălie”

„Încercăm să găsim soluţii. Nu sunt de acord cu acest comportament. Cred că sunt speriaţi, dar cred că toţi suntem speriaţi. Trebuie să trecem cu toţii prin această bătălie.

La Orăştie nu am avut niciun caz de infectare cu COVID-19″, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan.

1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 în România

Edilul speră ca medicul, asistentele şi infirmierele vor reveni asupra deciziei luate, în condiţiile în care spitalul din Orăştie a avut un singur medic.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 209 au fost declarate vindecate și externate ( 55 la Timișoara, 80 la București, 23 la Iași, 15 la Caraș-Severin, 7 la Craiova, 10 la Constanța, 10 la Prahova și 2 la Cluj, 1 la Galați, 1 la Mureș 1 la Bihor, 1 la Brăila, 3 la Brașov).

Totodată, până acum, 46 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×