Delicia Gastoxin, substanța folosită de firma de dezinsecție la Timișoara, extrem de toxică. Are efecte letale în caz de inhalare

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/11/2019, 11:52
Delicia Gastoxin, substanța folosită de firma de dezinsecție la Timișoara, extrem de toxică. Are efecte letale în caz de inhalare
Aceasta este substanța periculoasă folosită la deratizarea din Timișoara. Sursa foto: digi24.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au luat mai multe probe din apartamentele în care s-a efectuat deratizarea și au ajuns la concluzia că soluția din cauza căreia au murit trei persoane este Delicia Gastoxin, o substanță foarte toxică în caz de inhalare sau înghițire.

Insecticidul folosit la deratizarea din Timișoara este Delicia Gastoxin

Substanța care a fost folosită de firma de dezinsecție și deratizare din Timișoara se numește Delicia Gastoxin și se prezintă sub formă de pastile plate, de culoare verzuie. Insecticidul este extrem de toxic și este folosit pentru a combate dăunătorii cerealelor și a rozătoarelor în culturile de pe câmp. Substanța are în componența sa fosfură de aluminiu în proporție de 56%, iar în situația în care gazul de fosfină se elimină în prezența umezelii din atmosferă provoacă, prin inhalare, blocarea căile respiratorii prin eliminarea apei din celule.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Timişoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv (blocul de pe strada Mioriţa nr. 8 în care au decedat trei persoane – n.r.), în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019. În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia – GASTOXIN, ce conţine ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, într-un comunicat de presă, preluat de a1.ro.

Care sunt primele reacții adverse ale intoxicației cu Delicia Gastoxin

Specialiştii în cercetare chimică au descoperit într-unul din apartamentele evacuate din cel de-al doilea bloc o cutie cu Delicia Gastoxin. Substanța periculoasă era ascunsă într-o cutie chiar între hainele din dulap. Aceste pastile de culoare verzuie se eliberează doar cu autorizații speciale.

Cele mai simptome pe care le au personele care au inhalat Delicia Gastoxin sunt dureri de cap, ameţeli, anxietate, dificultăţi de respiraţie şi greaţă. În cazul în care această substanță este inhalată sau înghițită provoacă leziuni oculare grave sau moartea, așa cum s-a întâmplat în cazul tragediei din Timișoara.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×