Decizie nemaiîntâlnită a Reginei Marii Britanii. A făcut un gest pe care nu l-a mai făcut niciodată de când a fost încoronată

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 08:57
Decizie nemaiîntâlnită a Reginei Marii Britanii. A făcut un gest pe care nu l-a mai făcut niciodată de când a fost încoronată GALERIE FOTO
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a purtat coroana în Parlament. Sursa foto: cgtn.com

Britanicii au rămas cu gura căscată atunci când au văzut discursul Reginei Marii Britanii din Parlament. Cu toții au fost șocați de faptul că Regina Elisabeta a II-a nu a purtat coroana imperială! Acesta este prima dată când regina apare în Parlament fără coroană!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a purtat coroana imperială în Parlament

Discursul Reginei în Parlament încă este un eveniment plin de însemnătate pentru britanici, care au fost foarte surprinși atunci când și-au văzut Regina fără coroană. Regina a purtat întregul veșmânt monarhic, inclusiv mantia, fiind pentru prima dată de la încoronarea sa, în 1952, când a avut îmbrăcămintea roială completă, dar fără coroana imperială pe cap. A ales în schimb o diademă mai ușoară, datând din 1821, în timp ce coroana a fost așezată pe un scaun, lângă ea.

Motivul ar fi unul destul de simplu. Coroana în greutate de peste un kilogram ar fi prea grea pentru Elisabeta a II-a, ajunsă la vârsta de 93 de ani, susține sursa citată. Acesta a fost motivul pentru care regina a ales să poarte diadema George IV, mult mai ușoară.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a purtat coroana în Parlament
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a purtat coroana în Parlament. Sursa foto: vanityfair.com

Coroana Imperială a Marii Britanii, un kilogram de diamante, perle și pietre cu o valoare inestimabilă

Potrivit twnews.co.uk, coroana imperială a fost realizată pentru încoronarea Regelui George al VI-lea, în 1937, având la bază modelul purtat de Regina Victoria în 1838. Pe coroană sunt fixate câteva pietre prețioase de o valoare inestimabilă, cum ar fi A Doua Stea a Africii, Rubinul Prințesei Negre, Safirul Stuart și Safirul St. Edward. Coroana are peste un kilogram, iar pe ea sunt prinse nu mai puțin de 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde și 269 de perle.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×