De ce s-au retras Meghan Markle și Prințul Harry din Casa Regală. Ducesa de Sussex, tratată diferit față de Kate Middleton

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
21/01/2020, 09:48
De ce s-au retras Meghan Markle și Prințul Harry din Casa Regală. Ducesa de Sussex, tratată diferit față de Kate Middleton
Meghan Markle tratată diferit față de Kate Middleton, motivul pentru care Ducii de Sussex au ales să se retragă din Casa Regală? Sursa foto: Instagram.com

Prințul Harry și Meghan Markle au luat decizia de a se retrage din Casa Regală, dar nu și-au motivat această alegere. Presa britanică speculează faptul că Ducii de Sussex au ales să renunțe la privilegiile familiei regale din cauza faptului că fosta actriță americană era tratată total diferit față de Kate Middleton, soția Prințului William. 

Motivul pentru care Ducii de Sussex s-au retras din Casa Regală, ”tratamentele” diferite?

Ducii de Sussex au anunțat că vor să renunțe la rangul de membri senori ai Casei Regale precizând că își doresc independență financiară și să locuiască o parte din an în Canada. Însă ce nu au spus Prințul Harry și Meghan Markle este motivul pentru care au ajuns la această concluzie radicală, dar ne putem închipui unul.

Un posibil motiv ar fi umilința la care a fost supusă în ultimii ani soția Prințului Harry. Nu de puține ori Meghan Markle s-a aflat în scandal cu presa tabloidă din Regatul Unit. Să ne amintim faptul că avocații Ducilor de Sussex au dat în judecată mai multe tabloide care au scris minciuni la adresa fostei actrițe americane și au răspândit zvonuri false.

„Concepţiile greşite domină presa şi deseori sunt preluate de publicaţiile internaţionale, intensificând reportajele greşite”, au declarat Ducii de Sussex prin intermediul corespondenților regali ai Marii Britanii, relatează Mediafax.

Meghan Markle și Prințul Harry, în război cu presa tabloidă

Meghan Markle s-a plâns de ostilitatea din partea presei tabloide din Marea Britanie încă de la începutul relației cu Prințul Harry. Ducii de Sussex au spus în repetate rânduri că sunt judecați după alte standarde față de Prințul William și Kate Middleton.

Jurnaliştii de la Buzzfeed au realizat o comparaţie a titlurilor din mai multe tabloide legat de evenimente similiare, cum ar fi: florile de la nuntă, sarcina sau sărbătorile de iarnă petrecute departe de familia regală britanică.

Un exemplu concret în ceea ce privește dublul standard al presei din Marea Britanie în ceea ce îi privește pe cei doi prinți și soțiile lor ar fi două articole din „Daily Mail” legat de sarcinile duceselor. În martie 2018 presa tabloidă scria despre Kate Middleton: „Ducesa Kate, văzută în timp ce îşi protejează burtica la ieşirea de la un eveniment”, făcând referire la ultima sarcină.

Situația s-a schimbat un an mai târziu când a rămas însărcinată Meghan Markle. Aceeași jurnaliști de la Daily Mail au avut o părere total diferită față de sarcina Ducesei de Sussex. „De ce nu-şi poate ţine Meghan Markle mâinile de pe burtă? O fi vorba de vanitate, mândrie sau actorie?”, titrau aceștia în ianuarie 2019.

Prințul Harry, de partea soției sale în războiul cu tabloidele

Și lista diferitelor tratamente dintre Kate Middleton și Meghan Markle poate continua la nesfârșit. Un alt exemplu în care Ducesa de Sussex a fost pusă la zid de tabloide este scrisoare trimisă către tatăl ei care a căzut în mâinile jurnaliștilor.

Gazetarii de la „The Mail on Sunday” au modificat și au scos intenționat anumite pasaje din scrisoarea pe care fosta actriță americană i-a scris-o tatălui ei, Thomas. Jurnaliștii au scos pasaje care relatau faptul că Ducesei de Sussex îi pasă de părintele ei chiar dacă cei doi nu mai vorbesc de ani buni.

Prințul Harry i-a luat apărarea soției sale spunând că jurnaliștii și-au dorit să propage minciuni pe care au mai încercat și în anii anteriori să le amplifice. Ducele de Sussex a mai adăugat la vremea respectivă că presa a vrut să ducă mai departe „manipularea media”.

„Conținutul unei scrisori private au fost făcute publice în mod ilegal, pentru a te manipula pe tine, cititorule, pentru a duce la capăt agenda acestui grup media.

În plus, după publicarea ilegală a acestui document privat, jurnaliștii au omis în mod strategic anumite paragrafe pentru a masca minciunile pe care ei le-au perpetuat în ultimul an”, a declarat prințul Harry într-un comunicat de presă.

  • 19 mai 2018 nunta Prințului Harry cu Meghan Markle
  • 29 aprilie 2011 nunta Prințului William și Kate Middleton

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×