De ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc. Lista completă!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 15:33
De ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc. Lista completă! GALERIE FOTO
Sunt mai multe acte pe care trebuie să le ai ca să montezi centrală termică pe gaz. Sursa foto - facebook

Dacă te interesează de ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc înseamnă că deja te-ai săturat de sistemul centralizat de incalzire. Da, și în 2019 s-a întâmplat același lucru, furnizarea caldurii nu se poate face imediat ce vremea s-a răcit, ci numai dupa pregatiri si probe prealabile. Ce mai contează că în case este frig? Ce mai contează că tremurăm? Și ce mai contează că uneori, de exemplu în martie, stăm cu geamul deschis pentru că este furnizata mult prea multa caldura fata de temperatura de afara.

De ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc

Tocmai de aceea ești aici! Pentru că mulți locatari și-au montat deja centrala termica de apartament. Și îi vezi cât sunt de fericiți. Și acum vrei și tu. În plus de asta parcă nu sunt deloc de neglijat nici pierderile din retea care incarca facturile luna de luna. Mai întâi de toate trebuie sa stii ca acest lucru necesita timp si in plus, nu se mai pot instala centrale termice în orice zi a anului. Poti strange insa toate informatiile pentru ca vei avea nevoie de ele.

Aşadar, după ce am decis în familie că e cazul, trebuie sa avem in vedere actele care ne sunt necesare si pasii ce trebuie urmati. In primul rand, este imperios necesar sa obtinem acordul de proiect al distribuitorului de gaz. Pentru a face lucrul acesta sunt necesare urmatoarele: cerere de acces la sistemul de distributie gaze naturale, formular tip cu acordul investitorilor initiali ai coloanei de gaz, adica vecinii care au deja instalata o centrala termica, dar și acordul asociatiei de proprietari, actul de proprietate si acordul coproprietarilor, copia cartilor de identitate ale coproprietarilor.

Lista completă a actelor necesare

Dupa procurarea acestor acte, toti pasii necesari obtinerii acordului distribuitorului de gaz vor fi parcursi de o firma autorizata ANRE, firma care se ocupa si de proiectarea si executarea lucrarii de utilizare a gazelor naturale. Nu se oprește aici – urmează depunerea cererii de debransare catre furnizorul de agent termic. Poți face lucrul acesta prin e-mail si primesti imediat numar de inregistrare. Este bine de știut că în aproximativ 10 zile, de la depunerea cererii de debransare, soseste si mesajul cu actele necesare debransarii.

Și pentru aceasta este nevoie de acordul vecinilor, acordul asociatiei de proprietari si un proiect de debransare, executat de o firma specializata. Firma care intocmeste proiectul de debransare se ocupa si de depunerea tuturor actelor, iar tu ca proprietar nu mai ai altceva de facut decat sa achiti la final taxa de debransare care este in functie de numarul de calorifere din casa. Toate acestea fiind finalizate, esti scos din evidentele lor si de la plata la pausal. De aici încolo ai liber pentru centrala termică pe gaz.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×