De ce a murit Iurie Darie, tatăl lui Alexandru Darie. A suferit un accident vascular cerebral în urmă cu 7 ani

Alex Năstase   
în Stiri mondene
18/09/2019, 16:46
De ce a murit Iurie Darie, tatăl lui Alexandru Darie. A suferit un accident vascular cerebral în urmă cu 7 ani
Alexandru Darie alături de tatăl lui Iurie Darie. Sursa foto - facebook

FANATIK îți spune și motivul pentru care a murit Iurie Darie, tatăl lui Alexandru Darie. Considerat unul dintre cei mai talentați actori, acesta s-a stins din viață pe 9 noiembrie 2012 după o lungă suferință. De altfel, Iurie Darie a trecut prin momente grele si a ajuns de multe ori pe prima pagina a ziarelor din cauza sanatatii sale precare. Alături de el a stat până în ultima clipă a vieții soția lui, Anca Pandrea

De ce a murit Iurie Darie, tatăl lui Alexandru Darie

Vă reamintim că în luna septembrie a anului 2012, actorul era externat, după aproximativ trei luni petrecute în spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. În tot acest timp, Iurie Darie a fost supus unei intervenţii chirugicale, i-a fost montat un tub care drena lichidul acumulat la creier, a stat foarte mult timp conectat la aparate pentru că nu putea respira singur și s-a aflat o vreme în comă indusă suferind și un accident vascular cerebral.

Iurie Darie s-a născut pe 14 martie 1929, in Vadul Râșcov. Acesta s-a indreptat spre lumea artelor din tinerete si a dat examen atat la Institutul de Arte Plastice, cat si la cel de Arta Teatrala si Cinematografica, reusind la ambele, dar alegandu-l pe cel din urmă, pe care l-a si absolvit in 1952. I-a avut ca mentori pe unii dintre cei mai mari actori si profesori, precum Mihai Popescu sau Marietta Sadova.

De ce a murit Iurie Darie, tatăl lui Alexandru Darie. Iurie Darie
Iurie Darie a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Sursa foto – facebook

A suferit un accident vascular cerebral în urmă cu 7 ani

In anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Dragan pentru a juca in seria “Brigada Diverse”, alaturi de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu. Nu a fost singurul rol important pe care l-a avut. Iurie Darie a „desenat” câteva personaje memorabile in peste 40 de productii cinematografice, printre care “Baietii nostri” (1959), “S-a furat o bomba” (1961), “Vacanta la mare” (1962), “Dragoste la zero grade” (1964), “Atunci i-am codamnat pe toti la moarte” (1971), “Fratii Jderi” (1974), “Ringul” (1983), “O zi la Bucuresti” (1986), “In fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), “Zambet de soare” (1987), “Oglinda” (1993), “Punctul zero” (1996), “Triunghiul mortii” (1999). In 2004 a jucat in serialul de televiziune “Numai iubirea”.

Iurie Darie spunea că își dorește cu tărie ca după moartea sa să se poată naște într-o altă lume unde să-și trăiască viața ”celălalt om” din el. „Cred că am să plec din lumea asta cu ceva și am să plec în altă lume, să se nască celălalt om din mine”, spunea într-un interviu-testament Iurie Darie pntru emisiunea Profesioniștii. Actorul a mai vorbit despre regretul că nu va lăsa posterității mai multe filme de calitate, ci doar o serie de ”roluri slabe” în peliculele produse în perioada comunistă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×