Daune impresionante solicitate Primăriei în Dosarul Colectiv: între 300.000 de euro și 40 de milioane de euro

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 23:20
Daune impresionante solicitate Primăriei în Dosarul Colectiv: între 300.000 de euro și 40 de milioane de euro GALERIE FOTO
Incendiul de la Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015. Sursa foto - facebook

Daune impresionante solicitate Primăriei în Dosarul Colectiv. La patru ani distanță, victimele și părinții tinerilor morți în incendiul din Colectiv cer daune morale uriașe de la fostul primar Cristian Popescu Piedone și de la foștii angajați ai Primăriei. Unii dintre ei nu au stat o clipă pe gânduri și au spus că vor și câte 40 milioane de euro. Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl lui Alex Iancu, decedat în urma incendiului la 22 de ani, a cerut 40 de milioane de euro daune morale.

Daune impresionante solicitate Primăriei în Dosarul Colectiv

La fel a făcut și Mihai Popescu, un tânăr rănit în incendiu.. Andrei Găluț, solistul Goodbye to Gravity, a cerut 8 milioane de euro. Vă reamintim că el este singurul supraviețuitor din trupă, în prezent fiind în SUA. Apărătorii acestora au făcut solicitările la dezbaterile din dosarul Colectiv, de la Tribunalul București. Tot la Tribunal, procurorii au cerut pentru Piedone și pentru alți angajați, pedepse maxime pentru abuz în serviciu și complicitate în serviciu. Pedepsele ar putea ajunge la 15 ani de închisoare.

Vă reamintim că procurorul DNA a acuzat faptul că fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi cele 3 funcţionare ale primăriei au emis autorizaţie de funcţionare pentru clubul Colectiv, fără autorizaţie de securitate la incendiu. Inculpaţii au susţinut că, în baza unor hotărâri de consiliu local, primarul şi funcţionarii trebuiau să ţină cont la eliberarea autorizaţiei de funcţionare a clubului doar de avizele de mediu şi sanitar-veterinare, nu şi de autorizaţia de securitate la incendiu.

Daune între 300.000 de euro și 40 de milioane de euro

Procurorul DNA a prezentat mărturiile unor specialişti de la Prefectură şi primărie potrivit cărora Piedone şi funcţionarele trebuiau sa ţină cont şi de autorizaţia de securitate la incendiu. Judecătorul din acest dosar, Mihai Bălănescu, a stabilit ca dezbaterile să aibă loc pe parcursul mai multor zile. În proces sunt judecaţi patronii clubului – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu; Daniela Niţă – patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

De asemenea, au fost trimişi în judecată fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu – şef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea – consilier superior, Ramona Sandra Moţoc – referent superior, ambele în cadrul aceluiaşi serviciu, dar şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×