Darius Vâlcov, acuzat că ar fi plagiat teza de doctorat la ASE! Peste 50% din conținut ar fi fost copiat

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/02/2019, 12:01
Darius Vâlcov, acuzat că ar fi plagiat teza de doctorat la ASE! Peste 50% din conținut ar fi fost copiat
Acuzații de plagiat pentru Darius Vâlcov

Probleme pentru Darius Vâlcov. Este acuzat de plagiat în teza sa de doctorat pentru ASE. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalista Emilia Șercan, care susține că cel puțin 50% din conținutul întregii lucrări ar fi fost plagiat.

Emilia Șercan nu se află la prima dezvăluire de acest gen. Jurnalista este cunoscută pentru acuzațiile de plagiat pe care le-a adus, de-a lungul timpului, unor figuri politice precum Gabriel Oprea, Petre Tobă, Neculai Onțanu sau Mihai Stănișoară. În ceea ce-l privește pe Darius Vâlcov, teza sa de doctorat susținută la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori,  se intitulează „Perfecționarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” . Mai mult de 100 dintre cele 2112 pagini ale lucrării de doctorat realizate de Darius Vâlcov sunt plagiate din diverse cărți de economie care nu sunt disponibile în mediul online, anunță PressOne.

Darius Vâlcov, acuzat de plagiat!

Conform sursei citate, coordonatorul tezei de doctorat a lui Darius Vâlcov este profesorul Emil Negrea de la FFABBV, care, între timp, a ieșit la pensie. Presupusa cercetare constă într-un studiu de caz de 7 pagini, în care este prezentat un profil al fabricii de țevi de oțel fără sudură TMK Artrom SA din Slatina.

Darius Vâlcov ar fi plagiat în tema sa de doctorat
Darius Vâlcov ar fi plagiat în tema sa de doctorat

Printre lucrările din care Vâlcov este bănuit că ar fi plagiat, se numără:

 

  • Managementul modern”, scrisă de Samuel C. Certo, apărută la Editura Teora din Bucureşti în 2002
  • Dicţionar de management şi finanţe”, de Richard Koch
  • Managementul strategic al întreprinderilor şi provocările tranziţiei”, scrisă de Marcela Naneş şi apărută în anul 2000 la Editura All Beck

  • Finanţe manageriale”, scris de canadienii Paul Halpern, Fred Weston şi Eugene Brigham, publicat de Editura Economică în 1998
  • Finanţe. Teoria pieţelor financiare”, scris de Ion Stancu şi publicat la Editura Economică în 1997
  • Gestiunea financiară a întreprinderii”, scrisă de Nicolae Schigea, Laura Giurcă Vasilescu, Roxana Ispas şi Cristian Stanciu, apărută în 2005 la Editura Universitaria din Craiova.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×