Daniel Chițoiu, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul accidentui cu doi morți UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 10:46
Daniel Chițoiu, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul accidentui cu doi morți UPDATE GALERIE FOTO
Daniel Chițoiu a fost implicat într-un accident în urma căruia au murit doi oameni. Sursa foto - facebook

Daniel Chițoiu este oficial citat pentru audieri! Secretarul general ALDE a trebuit să dea mai multe explicații procurorilor privind accidentul mortal în care a fost implicat pe 26 decembrie 2019.

UPDATE, ora 10.47: Daniel Chițoiu a fost pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul accidentului.


Daniel Chițoiu, oficial citat pentru audieri!

În acest dosar, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. „În perioada imediat următoare, printre actele de urmărire penală ce se vor efectua în cauză, raportat la natura faptelor cercetate, de către procuror sau de organele de urmărire penală ale poliţiei judiciare, (…)

delegate în acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea părţilor sau, după caz, a moştenitorilor acestora, pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Fostul ministru, implicat într-un accident cu doi morți

Cei de la Realitateadearges.net au scris că procurorii îi vor audia pe martori, precum și pe moștenitorii soților Haralambie și Elisabeta Pristavu care au murit în accident.

Vă reamintim că la o zi după Crăciun, pe 26 decembrie a avut loc un accident rutier în localitatea argeșeană Zamfirești în care a fost implicat și fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu.

Mașina pe care o conducea acesta ar fi pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit violent de autoturismul la volanul căruia se afla Haralambie Pristavu, un bărbat de 82 de ani din Pitești. Bărbatul a murit pe loc, în timp ce soția lui a fost grav rănită în urma impactului.

Femeia a fost transportată la spital, unde a decedat. Și Daniel Chițoiu a ajuns la Spitalul de Urgență Pitești, ulterior fiind transferat la Spitalul Floreasca unde și-a petrecut și trecerea dintre ani.

De remarcat că la puține momente după accident, fostul ministru a afirmat că şoferul decedat a intrat pe contrasens. În schimb, un martor a susținut că Daniel Chițoiu a fost cel care a provocat accidentul.

Cert este că, deocamdată, polițiștii nu au stabilit care dintre șoferi a pătruns pe contrasens și, mai ales, cine se face vinovat pentru producerea accidentului.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×