Dani Mocanu, dat în judecată de Centrul FILIA pentru o melodie. Piesa manelistului instigă la violență și discriminare în rândul femeilor

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 16:39
Dani Mocanu, dat în judecată de Centrul FILIA pentru o melodie. Piesa manelistului instigă la violență și discriminare în rândul femeilor
Manelistul Dani Mocanu a fost dat în judecată de Centrul FILIA pentru piesa Curwa. Sursa foto: Instagram.com

Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru o melodie care incită la violență împotriva femeilor și totodată, discriminează sexul slab. Acum s-a aflat și cine sunt reclamanții care l-au dat în judecată pe controversatul manelist, Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen.

Centrul FILIA l-a dat în judecată pe Dani Mocanu pentru piesa „Curwa”

Manelistul Dani Mocanu a lansat în urmă cu mai bine de opt luni o melodie care incită la ură împotriva femeilor, piesă-pamflet care a strâns până în momentul de față peste 20 de milioane de vizualizări. Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA este instituția care l-a dat în judecată pe manelistul de 27 de ani.

Centrul FILIA a trimis o sesizare către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) susținând că piesa „Curwa” instigă la discriminare și violență și induce totodată o stare de intimidare și ofensatoare la adresa sexului frumos.

Reclamanții cer sancționarea manelistului Dani Mocanu

„O discriminare pe criteriul sex și instigare la violență și are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare și ofensatoare la adresa femeilor. 

Versurile și videoclipul melodiei Curwa sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel și încurajează atitudinile misogine”și-a motivat Centrul FILIA reclamația, informează stirileprotv.ro.

Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA cere judecătorilor ca manelistul Dani Mocanu să fie sancționat pentru mesajul transmis prin intermediul acestei piese. De asemenea, reprezentanții Centrului FILIA au mai precizat că își doresc ca melodia să fie retrasă din spațiul public.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București s-a autosesizat în acest caz și a deschis o anchetă. Conform articolului 369 din Codul Penal, controversatul manelist poate fi pedepsit cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă pentru instigarea la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane.

Dani Mocanu, numărul 18 pe canalul de Youtube

În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare împotriva femeilor.

La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, se araă în rechizitoriul Parchetului.

Canalul de YouTube al lui Dani Mocanu se află pe locul 18 în România, în funcție de numărul de abonați. Manelistul și-a creat contul de Youtube pe 5 septembrie 2014 și de atunci continuă să strângă tot mai mulți urmăritori.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×